Ексклюзиви
пʼятниця, 05 лютого 2016 04:05

Британський телеканал зняв фільм про ядерне протистояння з Росією

Британський телеканал зняв фільм про ядерне протистояння з Росією
Фото: bbc.co.uk/bbctwo

Телеканал BBC Two зняв фільм "Третя світова війна: в командному пункті" (WW3: Inside the War Room), де представляється гіпотетичний сценарій ядерної війни з Росією. Про це повідомляє ВВС.

Ттелепроект представляє вигадану ситуацію. Автори фільму провели кілька місяців, вивчаючи ситуацію в регіоні, реальні події минулого, і моделюючи гіпотетичну ситуацію, на яку повинні були реагувати учасники програми.

Зйомки фільму велися протягом декількох годин в одному приміщенні, де засідав "комітет по обороні". Герої фільму повинні були відповісти "так" або "ні" на питання, чи повинна Британія завдати ядерного удару по цілям в Росії.

По ходу фільму російськомовні мешканці Латвії, скандуючи "Росія! Росія!", переходять до зміни прапорів над будівлею мерії Даугавпілса та взяття контролю не тільки над цим містом, але й над іншими населеними пунктами сходу країни, а також ділянки кордону з Росією. Звучать заклики до якогось Латгало-Російського союзу і проведення референдуму з визнанням "Латгальскій Народної Республіки".

З таким поворотом подій і повинні спочатку мати справу учасники військової гри. За столом головує екс-посол Британії в США Крістофер Мейєр, його завдання — формулювати питання, які періодично виносяться на голосування.

Головне питання, яке постає перед героями фільму з самого початку дискусій – це реалізація п'ятої статті Договору НАТО, відповідно до якої напад на одного члена альянсу розглядається як напад на всю організацію.

Відзначається, що ще до трансляції фільму, і відповідно, не знаючи про його точний зміст, голова комітету Держдуми Росії з міжнародних справ Олексій Пушков назвав його інформаційним злочином.

Зараз ви читаєте новину «Британський телеканал зняв фільм про ядерне протистояння з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути