субота, 30 травня 2015 13:57

Бойовики активізувались поблизу Донецька, четверо бійців поранені (карта)

Протягом минулої доби внаслідок бойових дій на Донбасі жоден з військових не загинув, четверо військовослужбовців отримали поранення.

Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко, передає Укрінформ.

"За минулу добу у зоні АТО жоден з українських військових не загинув. Четверо наших хлопців отримали поранення", - зазначив речник.

Автор: Інформаційно-аналітичний центр РНБО
 

Він також сказав, що бойовики продовжують порушувати режим припинення вогню, обстрілюють позиції сил АТО з різного виду озброєнь, безуспішно намагаються штурмувати опорні пункти.

"Ситуація в зоні проведення АТО зберігає стабільно напружений рівень. НВФ продовжують передислокувати техніку, зокрема артилерійську, для посилення обстрілів позицій українських військових. Як і в попередні дні, бойовики використовують міномети, гранатомети, стрілецьку зброю, в тому числі снайперську", - сказав він на брифінгу в суботу в Києві.

Лисенко розповів, що бойовики активно використовують важке озброєння, заборонене мінськими домовленостями. За добу було зареєстровано 7 обстрілів з 120 мм мінометів, і 5 обстрілів з артилерії 122мм калібру, двічі російські найманці використовували танки.

"Українські військові на такі провокації давали адекватну відповідь, змушуючи супротивника відступати", - підкреслив він.

За словами Лисенко, найважчою ситуація залишається на донецькому напрямку, там зафіксовано велику кількість обстрілів в районі Донецького аеропорту, окраїнах Горлівки і на південний схід від Донецька.

"За добу було два бойові зіткнення - поблизу н.п. Широка Балка бойовики обстріляли з гранатометів спостережний пункт сил АТО і атакували його, другий бій був біля н.п. Красногорівка, він тривав кілька годин. Противник відступив з втратами", - розповів спікер АП.

На луганському напрямку бойовики порушували режим припинення вогню у Станиці Луганській, Щастя і Трьохізбенці

Лисенко поінформував, що на маріупольському напрямку інтенсивність обстрілів знизилася. У Широкино після 18.00 п'ятниці бойовики 4 рази відкривали вогонь з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики активізувались поблизу Донецька, четверо бійців поранені (карта)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути