Ексклюзиви
понеділок, 30 березня 2015 17:13

Австралія вдруге відмовила у громадянстві Расселу Кроу

Австралія вдруге відмовила у громадянстві Расселу Кроу
Фото: AFP

Відомий голлівудський актор Рассел Кроу вже двічі отримав відмову у наданні австралійського громадянства, незважаючи на те що переїхав в цю країну ще в 1968 році. Про це він повідомив у інтерв'ю радіостанції Radio Times.

"Не важливо, як давно ти живеш тут. Якщо ти не провів в Австралії більшу частину часу в 2000-2002 роках - тобто якраз у ті роки, коли я був особливо зайнятий на зарубіжних зйомках, - ти не можеш отримати громадянство. Це так нерозумно", - повідомив Кроу.

Актор, прохання якого про надання громадянства були відхилені в 2006 і 2013 роках, нагадав, що його неодноразово називали одним з 50 головних скарбів Австралії. Кроу також звернув увагу на те, що він - єдиний іноземець, крім королеви Великобританії Єлизавети II, чий портрет друкувався на австралійських поштових марках.

У 2001 році набрали чинності зміни в імміграційне законодавство Австралії щодо громадян Нової Зеландії, жителем якої є актор. Згідно з поправками, новозеландці можуть претендувати на громадянство Австралійського Союзу в тому випадку, якщо вони перебували на території країни 26 лютого 2001 або провели там не менш 12 місяців за два попередніх цій даті роки.

Сім'я Рассела Кроу переїхала до Австралії з Нової Зеландії, коли йому було чотири роки. Актор постійно жив на континенті до середини 1990-х, коли він прославився роллю в драмі "Скіни". Після цього Кроу більшу частину часу став проводити на зйомках в Голлівуді. При цьому він продовжує працювати і в Австралії.

Зараз ви читаєте новину «Австралія вдруге відмовила у громадянстві Расселу Кроу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути