пʼятниця, 21 жовтня 2016 18:11

Асоціація мерів Франції: Малі міста мають усі шанси стати точками зростання національної економіки

 

Результати діяльності об'єднаних громад в Україні можуть вразити успішністю навіть затятих скептиків реформи децентралізації та перевершити очікування її оптимістів.

Про це заявив спеціальний радник президента Асоціації місцевих обранців (мерів) Франції (MNEL) Алан Робер під час XI конференції Асоціації малих міст України, яка проходила 20 та 21 жовтня у Києві.

Цьогорічний захід мав на меті вивчити та популяризувати успішний досвід формування об'єднаних громад в Україні, а також розробити заходи, які сприятимуть процесу реалізації реформи місцевого самоврядування.

Спеціальний радник президента MNEL Алан Робер, ознайомившись із досвідом українських об'єднаних громад, зазначив, що "досвід українських колег дуже схожий з тим, який маємо у Франції, саме тому варто обмінюватись практиками задля впровадження в життя ідей та концептів, які сприятимуть вдосконаленню моделі управління громадами".

 

"Об'єднання громад в Україні - шлях до появи заможних власників, які завдяки колегіальному управлінню створюють стратегію розвитку власних територій, ґрунтуючись на потребах, інтересах та акумульованих ресурсах. Це можливо за двох умов: врегулювання повноважень між органами влади та збалансована фіскальна політика на місцях. На досвіді реформування у Франції ми пересвідчились, що джерело успіху - саме у розумному підході до даних елементів та вмінні домовлятися задля загальної вигоди місцевих жителів", - зауважив Алан Робер.

"Я почув про успіх об'єднаних громад, хто уже досяг перших результатів у своїй роботі, і дуже важливо, що кожен із голів-представників зауважував, що нарешті місцеві жителі почали відчувати себе господарями влаcного майна. Адже головне у реформі - це не закони, постанови й акти, а прості і зрозумілі послуги, надані якісно, комфортно та з розумінням проблематики: можливість отримати паспорт чи довідку на місці, мати якісний і комфортний транспорт, можливість працювати та вести бізнес", - зауважив французький гість.

Голова Асоціації малих міст України, міський голова міста Українки Павло Козирев у своєму виступі наголошував на тому, що одним з найважливіших результатів реформи децентралізації стало раціональне використання коштів, які спрямовують на розвиток місцевих бюджетів.

Під час другого дня конференції підписали угоду про співпрацю між Асоціацією малих міст України та Асоціацією місцевих обранців Франції (MNEL).

Зараз ви читаєте новину «Асоціація мерів Франції: Малі міста мають усі шанси стати точками зростання національної економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути