субота, 22 жовтня 2016 12:35

Спецтема: Доленосний саміт Україна-ЄС у Вільнюсі

Артем Колісник страждає на ДЦП - потрібна допомога на реабілітацію

Артем Колісник страждає на ДЦП - потрібна допомога на реабілітацію

5-річний Артем Колісник із міста Кропивницький (колишній Кіровоград) потребує постійної реабілітації. У хлопчика ДЦП. Протягом року дитина має пройти чотири курси в Трускавці. Один коштує близько 13 тис.грн.

"Артемко народився на місяць раніше. Йому не вистачало кисню і лікарі прийняли рішення про кесарів розтин. Хлопчик мав хорошу вагу і був здоровим. А через кілька годин раптово почав синіти. Причиною став набряк мозку. Дитина була місяць в реанімації, опісля ще в неврології. В 5 місяців він не міг сидіти. Після обстеження в Охматдиті йому поставили ДЦП. З тих пір ми відвідуємо реабілітаційні центри. В серпні були в Миколаївській області на іпотерапії. Спілкування з кіньми і заняття верховою їздою дали сину ще один позитивний результат. Артемко впевненіше став сидіти, появилися нові слова, краще став їх вимовляти. В жовтні ми мали їхати знову в Трускавець. Але немає грошей. Одна мама дитини з ДЦП порадила нам реабілітаційний центр "Ангел" в Одесі. Я поїхала туди з документами про діагноз, щоб подивилися, чи нам зможуть допомогти їхні масажі і процедури. Лікарі сказали, що можна спробувати. Добре, що тут реабілітація безкоштовна. Наступного разу треба все таки їхати в Трускавець. Останні рази там на реабілітації ми були за гроші небайдужих людей. Я мати-одиначка. Знову змушена просити допомоги на лікування свого Артемка. Допоможіть моїй дитині поїхати на реабілітацію. Зарані всім вдячна", - сказала Gazeta.ua мати Світлана Колісник.

В Артема помітна позитивна динаміка. Він піднімається з лежачого положення, став активніший. Лікарі прогнозують, що зможе самостійно ходити.

Реквізити для допомоги:

картка Приватбанку - 4149 4978 3396 1966 (Колісник Світлана Миколаївна), контакти: (099) 366-02-18.

Зараз ви читаєте новину «Артем Колісник страждає на ДЦП - потрібна допомога на реабілітацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути