Ексклюзиви
середа, 04 березня 2015 06:19

Американська зброя для України допоможе приборкати агресора - експерт

Американська зброя для України допоможе приборкати агресора - експерт
ru.tsn.ua

З наданням американської зброї Україні не варто очікувати, що вона одразу ж отримає військову перевагу над численною російською армією, але це могло би додати "м'язів" спільним дипломатичним зусиллям у приборканні агресора.

Про це заявив у вівторок у Берліні командувач угрупованням військ США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес, передає "Укрінформ".

"Коли матері починають бачити, як їхні сини вертаються додому мертвими, коли ціна йде вгору, то внутрішня підтримка починає скорочуватися", - сказав він і зазначив, що забезпечення українців оборонною зброєю призведе саме до такого зростання вартості для Путіна в самій Росії.

При цьому Ходжес не уточнив конкретних видів озброєння, які США можуть надати Україні, зауваживши, що українська сторона запитує розвідувальну підтримку, засоби боротьби з важкою артилерією противника та протитанкову зброю.

"Якщо у вас немає того, що надає м'язів дипломатії, в економічному аспекті, то це не буде таким вже ефективним", - наголосив Ходжес.

За оцінками командувача, кількість російських військ на сході України налічує близько 12 тис. військових, на території Кримського півострова - близько 29 тис. Водночас, підкреслив він, американська сторона тимчасово "поставила на паузу" плани проведення навчань з трьома українськими батальйонами в очікуванні повної імплементації Мінської угоди на сході України з боку проросійських сил.

Зараз ви читаєте новину «Американська зброя для України допоможе приборкати агресора - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути