пʼятниця, 18 квітня 2014 16:10

Америка може заморозити особисті активи Путіна - Times

Америка може заморозити особисті активи Путіна - Times
georgianpress.ru

Серед можливих санкцій США проти Росії обговорювалося і замороження особистих фінансових активів президента Володимира Путіна.

Як повідомляє видання Times з посиланням на офіційних американських осіб, цей аргумент був одним із найвагоміших аргументів заходу під час чотирьохсторонніх переговорів, які пройшли напередодні у Женеві.

Видання зазначає, що Путін має $40 млрд на рахунках у швейцарських банках.

Західні розвідслужби також підозрюють, що особисте надбання Володимира Путіна, джерелом якого є великі пакети акцій в російських енергетичних компаніях, зберігається на рахунках у банках Швейцарії.

Однак будь-які активи, які Путін міг розмістити на рахунках у зарубіжних фінансових інститутах, швидше за все, не оформлені на його ім'я. Очевидно, що довести приналежність цих активів російському лідерові буде дуже важко, але у американського міністерства фінансів є спеціальні пошукові повноваження.

У зв'язку з кризою в Україні міністерство фінансів США вже заморозило рахунки 38 росіян, включаючи кримських сепаратистів, а також ввело санкції відносно двох російських банків.

Times відмічає, серед цих осіб немає імені Путіна, оскільки санкції, спрямовані проти президента Росії, були б вельми провокаційним кроком. Але, якщо цей крок буде все-таки зроблено, то пошуками активів Путіна займеться спеціальне управління мінфіну США з боротьби з тероризмом і фінансової розвідки.

Нагадаємо, що раніше міністри закордонних справ країн-членів ЄС заявили, що в разі провалу дипломатичних заходів вони розширять список з 33 високопоставлених росіян, які втратили право в'їзду на територію Євросоюзу, і чиї рахунки в європейських банках були заморожені.

ЗМІ повідомляли, що в новий список ввійдуть 107 росіян. У тому числі – практично все вище керівництво Росії.

Зараз ви читаєте новину «Америка може заморозити особисті активи Путіна - Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути