Ексклюзиви
понеділок, 05 жовтня 2015 14:57

"Аль-Каїда" пропонує гроші за спійманих в Сирії російських військових

"Аль-Каїда" пропонує гроші за спійманих в Сирії російських військових
Фото: rbc.ua

"Аль-Каїда" пропонує нагороду в 14 тис. фунтів (понад 21 тис. дол.) за будь-якого впійманого російського солдата, повідомляє "The Times".

Газета уточнює, що нагороду запропонував підрозділ "Аль-Каїди" в Сирії "Джабхат ан-Нусра", розмістивши оголошення на плакатах і в соцмережах.

"Ця новина надійшла на тлі того російських повітряних ударів, які тривають вже п'ятий день в областях Ідліб, Хама і Хомс, за якими незабаром слідує обстріл військами режиму тих же регіонів, - що є, як вважається, масштабним наступом на повстанців", - йдеться в статті.

"Російське Міністерство оборони заявило вчора, що за останні 24 години було нанесено 20 авіаударів з використанням ракет "високої точності" проти об'єктів ІДІЛ. Воно спростувало звинувачення в тому, що вони були спрямовані проти мирних жителів", - передає газета.

При цьому, за словами очевидців, щонайменше 50 цивільних осіб загинули з середи в ході бомбардувань, ефект яких був посилений артобстрілом з боку сил президента Асада.

"Житлові райони і позиції, що мають відношення до Вільної сирійської армії "Армії завоювання" ("Джейш-аль-фатх") - альянсу повстанців, в який входять "Джабхат ан-Нусра" і більш помірні, підтримувані Заходом, угруповання - піддалися бомбардуванням", - повідомляє видання.

"Росія наполягає на тому, що причиною бомбардувань в Сирії є її прагнення вести боротьбу з тероризмом; зокрема, з тисячами російських громадян, які борються на стороні ІДІЛ", - зазначають автори статті.

За словами міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, в Сирію і Ірак виїхали близько 2 тис. російських громадян з метою воювати за ІДІЛ. За даними секретаря Ради безпеки РФ Миколи Патрушева, близько 7 тис. екстремістів приїхали туди з колишніх радянських республік Середньої Азії.

"Тим не менш, вступ Росії в сирійську війну може мати зворотний ефект, враховуючи те, що ці бомбардування активізують вербування нових сил екстремістами, що нагадує настрій бойовиків "Аль-Каїди" під час війни в Афганістані, коли послідовники Усами бен Ладена допомогли витіснити Червону армію з країни", - зазначає видання.

Зараз ви читаєте новину «"Аль-Каїда" пропонує гроші за спійманих в Сирії російських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути