пʼятниця, 12 вересня 2014 19:22

"Активістів"-провокаторів проплачують депутати-рейдери

"Активістів"-провокаторів проплачують депутати-рейдери

Громадянське суспільство та активна громада - це, безумовно, головний атрибут сучасного суспільства. Однак дуже часто люди, які називають себе "громадівцями", роблять все для того, щоб дискредитувати саму ідею "третього сектора".

На жаль, часто цивільними активістами позиціонують себе невиховані, грубі і дурні люди, які, замість того, щоб пропонувати конкретні ідеї, займаються мітинговщиною і оперують плітками і домислами, замість перевірених фактів. Іноді така поведінка просто проплачується певними політиками і бізнесменами, котрі лобіюють свої інтереси через громадські організації.

Буквально днями мені довелося поспілкуватися з одним із справжніх громадських діячів. Він вимовив таку фразу: "Активіст - не той, хто задає питання і звинувачує, активіст - це той, хто пропонує ідею, готовий брати участь в її реалізації і просить допомоги у влади, якщо щось йому самому не під силу".

На жаль, далеко не всі "діячі" працюють сьогодні за цим принципом. Підприємці одеського промтоварного ринку "7-й кілометр" нещодавно заговорили про те, що підприємство останнім часом стали відвідувати дивні візитери, які називають себе "громадськими діячами".

На ринку "7-й кілометр" зазначають, що активізація цих діячів дивним чином збіглася з спробами двох депутатів одеської облради захопити ринок.

Як вже неодноразово повідомлялося, Верховний суд України не підтримав вердикт Вищого господарського суду України, і не визнав панів Добрянського та Волошина новими власниками ринку. Також напередодні судового засідання вищезгаданими панами була зроблена спроба рейдерського захоплення підприємства. В хід йшов відкритий підкуп: підприємців ринку, ЗМІ, "титушек", які повинні були, власне, і здійснити захоплення. Однак все це не допомогло "партнерам" дістати ринок, і тоді вона вдалися до самого гучного і, можна навіть сказати до "психологічного" зброї - вдалися до послуг місцевих громадських діячів, почали визгливую кампанію з дискредитації підприємства.

А тут ще й вибори скоро - благодатний час для крикунов і провокаторів.

Ще 13 серпня лже-активісти спробували зірвати зустріч підприємців ринку з адміністрацією. На зборах з'явився якийсь Василь Кулініч, який називає себе головою організації "Спілка підприємців Одещини", він вів себе неадекватно, перебивав заступника директора, кричав з місця. Йому на допомогу прийшли його "соратники", і збори мало не перетворилося на балаган. Кулинич також спробував повести за собою тих, хто прийшов на зустріч підприємців, проте вони залишилися в залі, не повіривши його голослівних звинувачень.

"Багато підприємців чули від Кулініча фразу: "Я хочу бути депутатом, і я буду вирішувати ваші запитання". Тобто, цей чоловік вирішив зробити бізнес на політиці, або, як кажуть у народі, "Решаловым" Ми бачимо в його діях наступний арсенал для досягнення своїх особистих цілей - це брехня, перекручування фактів, публічні образи, поширення пліток і чуток", - кажуть підприємці ринку.

У 2010-му пан Кулініч вже балотувався в мери Одеси, але продовжує спроби втиснутися у владу. Як розповідають підприємці, Василь Кулинич постійно контактує з панами Добрянським і Волошиним, яким давно не дає спокою одеський ринок.

Втім, в Одесі такий Кулинич, на жаль, не один. Ще одна місцева "правозахисниця" О. Костенко прославилася тим, що відкрито провокувала підприємців на протиправні дії: на перекриття дороги.

Більше бардака, більше анархії! Такий девіз у місцевих громадських діячів, які замість пошуку компромісу і діалогу, займаються підбурюванням і вносять смуту в стабільно працюючий колектив.

Однак далі всіх пішли голова роботодавців Півдня України Юрій Борщенко та виконавчий директор цієї ж асоціації, Геннадій Чижов. Ринку "7-й кілометр" вони присвятили цілу прес-конференцію, на якій оперували дуже модними сьогодні, але, на жаль, голослівними звинуваченнями.

На прес-конференції, де спікери розповідали жахи про пограбованих підприємців, шоломах і бітах для "титушек", нібито що закуповуються власниками ринку, звичайно ж, як би ненароком прозвучала вже відома нам прізвище Дениса Волошина...

Сама вбивча фраза, видана паном Борщенко, звучала так: "Є всі ознаки того, що власники ринку налагодили цілий канал постачання сепаратистів". Общественнику такого рівня не завадило б знати, що прикмета - це коли чорний кіт переходить дорогу, а на прес-конференції треба приходити не з прикметами, а з фактами. І якщо дійсно такий канал існує не у фантазії громадських діячів, а насправді, то займатися ним повинні правоохоронні органи. Адже ніхто поки не скасовував у нас СБУ, міліцію, податкову, прокуратуру і суди.

До речі, чи немає у компетентних органів претензій до самого Юрія Борщенко? В мережі є відео, на якому чоловік, схожий на цього пана, 2 травня з димовою шашкою заводить бойовиків в будинок профспілок. "Прикметою" чого є це відео? І коли правоохоронні органи встановлять винних у цій трагедії? Поки цього немає, і спекуляції навколо подій того страшного дня не вщухають.

На жаль, вся ця піна і бруд сьогодні обрушується на цілий півторатисячний колектив ринку "7-й кілометр", який цього року відзначає 25-річний ювілей трудової діяльності.

"25 років копіткої наполегливої праці на благо обласної і міської громади, на благо всієї України. Добра слава про "7 КМ" відома по всій земній кулі. 120 мільйонів гривень податків, створення тисяч робочих місць, щорічні номінації за краще підприємство галузі... Все це заслуга вельмишановного всією країною трудового колективу. І за всі ці заслуги перед суспільством, важка і копітка праця співробітники отримали "Нагороду". "Винагороду" у вигляді побиття, у вигляді приниження й образ, у вигляді порушення громадського порядку і дестабілізації роботи підприємства", - так кажуть люди, які своєю щоденною працею поповнюють державний та обласний бюджети, допомагають нашій армії і біженцям із зони АТО. У такому контексті хотілося б нагадати громадянам-самозванцям норми статті 383 КК України: "Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину", згідно з якою їм світить реальний термін.

 

 

Зараз ви читаєте новину «"Активістів"-провокаторів проплачують депутати-рейдери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути