Ексклюзиви
понеділок, 26 вересня 2016 23:58

Активісти звинуватили Авакова у непрофесіоналізмі і дискримінації

Активісти звинуватили Авакова у непрофесіоналізмі і дискримінації

Представники громадської організації "Восток-SOS" заявляють, що глава МВС Арсен Аваков дискримінує переселенців, пов'язуючи з ними зростання злочинності в Україні.

Інформує "Радіо Свобода".

"Використання очільником Міністерства внутрішніх справ України терміну "біженці-мігранти" стосовно жителів сходу нашої країни, що вимушені були через агресію Росії та збройний конфлікт покинути власні домівки й стати внутрішньо переміщеними особами, є ознакою або непрофесіоналізму міністра, або його юридичної безграмотності, або нерозуміння природи переміщення й наслідків конфлікту в цілому", – йдеться у заяві організації.

В організації "Восток-SOS" зазначають, що Аваков не навів жодних доказів наявності причинно-наслідкового зв'язку між процесами вимушеного переселення значної кількості осіб зі сходу України та тенденцією зростання злочинності.

Активісти вважають, що через такі виступи переселенці стикаються із "додатковими труднощами" за місцем їхнього тимчасового перебування: наприклад, із небажанням здавати в оренду житло, надавати кредити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтери шукають гроші на нове приміщення

"Ми вимагаємо від міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова або публічно надати докази, які б підтверджували дані, озвучені ним, або оприлюднити спростування інформації щодо зв'язку між зростанням рівня злочинності в Україні й підвищенням кількості внутрішньо переміщених осіб", – заявляють активісти.

Нагадаємо, 23 вересня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав переселення однією з причин зростання криміногенної ситуації в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Активісти звинуватили Авакова у непрофесіоналізмі і дискримінації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути