Ексклюзиви
середа, 25 травня 2016 21:54

Якби народ мовчав, то політики б нічого не робили - Савченко
5

Фото: Gazeta.ua

Українська льотчиця та народний депутат Надія Савченко, яка сьогодні повернулась з дворічного ув'язнення у Росії, закликала українців боротися.

У будівлі Адміністрації президента під час присвоєння їй звання "Героя України" наказом президента Порошенка вона знову подякувала всім, хто боровся за її звільнення, та запевнила всіх присутніх, що працюватиме над поверненням українців, які перебувають у полоні.

"Дякую матері, що дочекалася. Дякую сестрі, що воювала. Не було б у мене такої сестри, я була б мертва. Дякую народові України і всього світу. Я вам скажу, що народ - це велика сила. Якби народ не говорив, то політики б нічого не робили. Напевно, є суть демократії в тому, щоб народ говорив і його чули. Щоб народ змусив себе чути. Нас будуть чути, тому що ми українці. Ми за це віддавали життя і не одне. Ми цього досягнемо, щоб наш голос більше ніколи не залишався непочутим. Я дякую всім хлопцям, які залишились живі і які померли за нашу Україну. Я прошу вибачення, що ще жива. Але я завжди готова пійти в бій за Україну до переможного кінця. Україна має право бути. Існувати незважаючи ні на чию гнилу душу і хвору голову. І ми будемо. Тому що ми українці, народ, нація. Я не стану говорити про людей погано. Я не хочу передавати вам свою лють, ярість, злобу, ненависть. Я сподіваюсь, що з часом із цих почуттів у мене залишиться тільки мудрість. Точніше, вона з'явиться. Я не хочу, щоб люди прагнули війни. Я хочу, щоб люди прагнули миру. Але, на жаль, мир можливий тільки через війну. Дуже добре, що є Мінські домовленості. Дуже добре, що вони будуть виконуватись, тому що ми зробимо все, щоб вони виконувалися", - сказала Савченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явився повний текст жорсткої першої промови Савченко в Україні

Вона закликала росіян "встати з колін", а українців - не дати більше відвойовувати українські землі.

"Хочу передати привіт росіянам і сказати, що нічого боятися. З колін треба вставати. Якщо вони хочуть так само жити в злагоді, як і ми, то їм треба встати з колін. А нам треба не дати їм прийти сюди. Не дати їм прийти далі, ніж вони собі думають, що можуть. Будемо працювати. Я буду працювати для того, щоб повернувся кожен полонений. Для того, щоб як можна менше загинуло. Будемо працювати для того, щоб Україна була сильною і щоб у нас ніколи більше не був забутий народ, щоб українці мали право бути українцями, жити гідно на своїй землі. Україна понад усе! Слава Україні!" - завершила вона.

Раніше повідомлялось, що наказом президента їй дали звання Героя України та нагородили орденом "Золота зірка".

Нагадаємо, 25 травня Савченко повернулась в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Якби народ мовчав, то політики б нічого не робили - Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути