Ексклюзиви
вівторок, 28 липня 2015 14:44

Ахметов легалізував контрабанду через свій гумконвой та благодійний фонд - прикордонник
2

Зброю, м'ясо-молочні продукти, офочі та фрукти становлять найбільшу долю контрабанди на пунктах пропуску у зоні АТО.

Про це розповідає начальник оперативно-розшукового підрозділу у селищі Велика Новосілка в Донецькій області підполковник Костянтин Пономаренко.

"Найбільше затримують на Донеччині контрабанду м'ясо-молочної продукції. Овочі та фрукти везуть по 20 тон. Раніше також до нас везли вугілля та металобрухт. Зараз ці контрабандні поставки вже припинено, - розповідає прикордонник.

Також затримують зброю, вибухові речовини та наркотики.

Контрабандою намагаються провести гранати, РГД та РГМ. На виїзних операціях затримували з автоматами, пістолетами та боєприпасами.

"У більшості випадків за контрабандою стоїть азербайджанська діаспора. Вони домовляються з силовиками обох сторін. Особливо небезпечно те, що вони діють у зговорі з прикордонниками, збройними силами України, СБУ, прокуратурою та фіскальною службою. Особливо сильні контрабандні зв'язки у пунктах пропуску".

За словами Пономаренка, у більшості випадків контрабандистам та їх кришувальникам вдається уникнути покарання. Нещодавно було затримано представника ЗСУ, який вів більше 10 фур з контрабандою. З кожної фури він отримував від 150 до 200 тисяч гривень. Зараз ця людина вже під вартою.

"Є яскравий приклад легалізованої контрабанди Ріната Ахметова через "Гуманітарний конвой" та його благодійний фонд. Майже все з цього гумконвою йде на продаж. Таких конвоїв проходить 2-3 на тиждень. Це дуже великі об'єми. Скільки Україна втрачає через цю контрабанду сказати важко", - наголосив підполковник.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов легалізував контрабанду через свій гумконвой та благодійний фонд - прикордонник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути