Ексклюзиви
субота, 28 листопада 2015 08:00

"Я прийшов, бо не міг не прийти" - Вакарчук вийшов на Євромайдан (день 8)
10

 

Початок дня 28 листопада Євромайдан зустрічає під гімн України.

Біля Монументу Незалежності вранці перебуває кількасот людей, переважно - молодь. До активістів приєднуються мітингувальники зі Львова та Тернополя.

Люди гріються біля бочок із багаттям і танцюють під українську музику.

"Ефект від цього Майдану буде відчутний десь так років за 10-15. Бо ці студенти, які зараз тут стоять, - це наше майбутнє, вони будуть будувати цю державу", - говорить один із майданівців.

 

Євромайдан готується до провокацій. На 29 листопада у місті збирають "тітушок", організатори обіцяють їм по 230 грн за годину.

 

Після опівдня близько 5 тисяч студентів з усієї країни пройшлися ходою з парку Тараса Шевченка до Майдану Незалежності. Дорогою скандують "Банду геть", "Україна в ЄС", "Молодь нації за євроінтеграцію", "Путін пес — ми в ЄС", "Разом - сила", "Героям слава".

Активісти оголосили на 29 листопада загальностудентський збір.

 

На вечір на головній площі країни зібралися близько 15 тисяч людей. Підтримати Майдан приїхав лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук.

"Я прийшов, бо не міг не прийти. Це моя головна мотивація. Це прояв своєї волі... Шлях до ЄС - тернистий. Я бачу палаючі очі перед собою. Ми будемо з вами відстоювати свої права. Все тільки починається. Все буде добре", - сказав Вакарчук.

Потім Вакарчук без звукового супроводу виконав "Вставай". Вся площа співала з ним в унісон.

На Євромайдані також суттєво зросла кількість правоохоронців. Після прибуття студентської колони, працівники міліції зайняли першу смугу проїжджої частини Хрещатика.

 

По Хрещатику та вулиці Інститутській проїхала колона автомобілів з прапорами Євросоюзу та України. Автомайдан вітав учасників протесту сигналами та прапорами.

Тим часом до Вільнюса на саміт "східного партнерства" прибув президент Янукович. Під час неформального спілкування він поскаржився канцлеру Німеччини на тиск з боку Росії.

"Я хотів би, щоб ви мене почули. Я 3,5 роки сам. У дуже нерівних умовах з дуже сильною Росією був один на один", - сказав Янукович.

Зараз ви читаєте новину «"Я прийшов, бо не міг не прийти" - Вакарчук вийшов на Євромайдан (день 8)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути