неділя, 18 вересня 2016 18:10

90% кримських татар не пішли на парламентські вибори Росії

90% кримських татар не пішли на парламентські вибори Росії

Більшість кримських татар не пішли на вибори до російської Держдуми. Їх сьогодні проводили на анексованому півострові окупанти.

"Кримські татари бойкотують ці вибори. Ми не вважаємо російську владу легітимною, бо Крим — це територія України. 90 відсотків моїх співвітчизників на вибори не пішли. Відвідали дільниці переважно ті, хто працює на державних підприємствах. На них дуже тиснуло керівництво на роботі", - говорить Різа Шевкієв, член Меджлісу кримськотатарського народу.

На російські вибори в Криму прийшли 20,29% людей, повідомляє місцевій ЦВК.

"Серед них дуже мало татар. Знаю, що на 8 виборчих дільницях в одному із районів Криму прийшов лише один татарин. Простистояти російським окупантам важко, але приємно, що люди тримаються. Перед виборами кримських татар залякувала прокурорка Поклонська. Грозилася заслати у Сибір і до Магадана тих, хто виступатиме проти волевиявлення агресора. Наших людей тероризують на роботі. Роботодавці навіть телефонують у вихідний день до татар і погрожують неприємностями у разі неявки на волевиявлення", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ята частина кримчан пішла на парламентські вибори окупантів

За словами Різа Шевкієва, ті кримські татари, яких змусили піти на вибори, псували зумисне бюлетені.

"Ми дуже сподіваємося на те, що парламентські вибори Росії світова спільнота визнає нелегітимними. Для цього є всі юридичні підстави. Адже юридично не може частина громадян України обирати представника російського парламенту", - каже член Меджлісу.

Нагадаємо, сьогодні у дипломатичних представництвах Росії в Україні почали працювати виборчі дільниці, попри заборону Міністерства закордонних справ України. У Києві та Одесі через це виникли сутички.

Зараз ви читаєте новину «90% кримських татар не пішли на парламентські вибори Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути