понеділок, 20 квітня 2015 12:50

5-річний вундеркінд прочитав 200 енциклопедій
11

У Києві оголосили переможців Всеукраїнської премії "Диво-дитина".

У номінації "Найдивовижніша дитина" переможцем став 5-річний Лев Бондаренко із Харкова. Хлопчик навчився читати у 2 роки. До цього часу встиг прочитати 200 енциклопедій, 300 художніх книжок та журналів. 

"Вчити Лева читати почали з народження. Купила йому карточки із різньокольоровими малюнками і буквами. Лев почав говорити у 2 роки, за сім місяців прочитав своє перше речення", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua мама хлопчика Ольга.

"Із книжок першою осилив енциклопедію підводного світу. З того часу читає постійно і багато. У читанні доводиться обмежувати, щоб зір не псувався. Дозволяємо читати 20 хвилин, тоді робимо 10-хвилинну перерву", - додала вона.

12-річний Андрій Тихий із Кіровограду став володарем третьої премії у номінації "Найспротивніша дитина".

Вже 4 роки він грає у більярд.

Торік виборов "бронзу" на чемпіонаті України з більярду серед дорослих.

"Перший раз у більярдний клуб привів батько. Спочатку цей вид спорту мені не сподобався. Постійно казав татові: "Навіщо це мені? Краще піду з хлопцями грати у футбол". Щоб заохотити мене, запропонував побитися об заклад. Сказав: "Навіть після 6 місяців тренувань ти не зможеш мене перемогти. Якщо програю, то куплю тобі мобілку". Півроку тренувався дуже наполегливо і таки зумів перемогти батька. За це час встиг полюбити більярд", - розповів Андрій.

"Тренуюся щодня. У будні дні граю по 4 години, на канікулах, вихідних та перед турнірами — по сім годин. Проблем у школі через такий насичений графік у мене немає. Вчуся на "відмінно". Вже добре знаю англійську мову, недавно почав вчити ще і німецьку", - додав він.

У номінації "Найрозумніша дитина" переміг 13-річний знавець української мови Артем Янчак зі Львова та юний математик Петро Величко, 11 років, із Мелітополя.

Найспортивнішими дітьми назвали чемпіонів світу із бально-спортивних танців 9-річну Дашу Ясиновську та Артему Панасенка із Києва.

У номінації "Найтворчіша дитина" перемогла 12-річна Софія Матвієнко із Полтави.

Також нагородили 8-річну Віру Яковлєву із Полтавської області, яка врятувала від пожежі молодшого брата та сестру, і 10-річну Катю Листошенкову із Одеською області.

Дівчинка врятувала першокласника, який провалився під лід.

Переможців премії визначали відомі політики, спортсмени, співаки та актори. Журі очолювала актриса Ольга Сумська.

Дітей-переможців нагороджували актори Юрій Горбунов та Дмитро Ступка, співаки Валерій Харчишин та Наталія Валевська, режисер Семен Горов, дизайнери Анастасія Іванова та Ксенія Господінова, скульптор Олег Пінчук і танцівник Сергій Костецький.

Дітям вони вручили грошові премії та подарунки.

 
Зараз ви читаєте новину «5-річний вундеркінд прочитав 200 енциклопедій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути