Ексклюзиви
пʼятниця, 12 вересня 2014 13:09

10-тисячна армія податкової міліції має бути на передовій, а не в офісах бізнесменів

10-тисячна армія податкової міліції має бути на передовій, а не в офісах бізнесменів

6 серпня 2014 р. на засідання Кабінету Міністрів України прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запропонував ліквідувати податкову міліцію.

Як заявив прем'єр, зараз перевірку підприємців щодо сплати податків здійснюють не тільки фіскальна служба і податкова міліція, але й департаменти по боротьбі з економічними злочинами МВС (2 підрозділи) і СБУ. "Загалом, протягом року, тільки офіційно всі ці три монстри проводять 61 000 перевірок. 61 000 кримінальних справ відкривається протягом року. Кожної години 30 підприємців потрапляють під кримінальні справи. Часу працювати немає, оскільки усі тільки з прокурорами, міліціонерами і слідчими спілкуються" - обурився прем'єр-міністр.

Але незважаючи на обурення прем'єра, податкова міліція в Україні продовжує посиленно працювати. Посиленно, але доволі топорно: так, 10 вересня слідчі влаштували "маскі-шоу" відразу в двох офісах потужної транснаціональної корпорації і також одним із найбільших платників податків України – "Філіп Морріс Україна" (за минулий рік компанія сплатила 9,3 млрд. грн. податків). При цьому, як заявив голова юридичного відділу компанії Андрій Лисенко, "у Міндоходів не було причин проводити обшук, адже усі документи, які й шукали слідчі, були вже надані Міністерству доходів".

Але, мабуть, у держструктури, де права рука не знає, що робить ліва, мускули розвинуті краще, ніж мозок.

Якщо податкові "полісмени" без будь-яких сумнівів вриваються до офісів великих транснаціональних корпорацій, то годі й казати про більш дрібні фірми. Скажімо, в Донецьку податкова міліція продовжує "добивати" той бізнес, який не добили сепаратисти-терористи. "До нашого офісу увірвалися співробітники Донецької обласної податкової міліція в кількості 7 осіб. Без пояснення причин було здійснено захоплення офісу. Вилучено особисті речі співробітників, їхні мобільні телефони, взламані усі кабінети і сейфи. Наших співробітників не випускали з офісу шість годин", - заявив директор "Фінком Групп" Ігор Анікєєв. Компанія вже третій місяць з'ясовує, кому дісталося майно "вилучене" податківцями з їхнього офісу.

Зважаючи на те, що донецькі терористи і донецька податкова міліція працюють за тими самими "лекалами", чи треба дивуватися, що бойовик "Абвер" (Здрилюк Сергій Анатолійович), що нині займає "посаду" заступника командуючого сил т.зв. "Донецької народної республіки" раніше успішно працював в системі податкової міліції. Непогана кузня кадрів!

Нещодавно інтернет-простір України просто-таки вибухнув від посту адвоката Дениса Бугая: "В країні мобілізація, формуються добровольчі батальйони і партизанські загоди, офісні співробітники бігають по полігонах. А в цьому бардаку десь загубилися 10 000 озброєних і вже "підготовлених" бійців – славна податкова міліція України. Це справжні карателі, бізнес це підтвердить! 10 000 осіб особового складу, які вміють двері вибивати, сейфи відкривати, "перевертати" офіси, жорсткі допити влаштовувати, брати заручників. Ними керують цілих 23 генерали, є зброя і спеціальні засоби зв'язку!".

Після того, як "Економічна правда" публічно розкритикувала податкову міліцію за те, що наші ПДВ-поліцейські тільки й можуть, що бізнесмені обличчя на підлогу вкладати, а від участі в справжніх бойових діях поки утримуються, голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус того ж дня поквапився оголосити про створення батальйону податківців, куди ввійдуть аж 200 працівників податкової міліції.

Ну а інші 9800 співробітників цієї поважної структури, мабуть, продовжать працювати на користь Батьківщини в більш спокійних місцях.

Зараз ви читаєте новину «10-тисячна армія податкової міліції має бути на передовій, а не в офісах бізнесменів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути