Ексклюзиви
субота, 08 лютого 2014 23:00

"Репресії влади можуть збурити народ" - "свободівець" про обшуки житла вінницьких активістів

"Репресії влади можуть збурити народ" - "свободівець" про обшуки житла вінницьких активістів

8 лютого у Вінниці міліція провела обшуки на квартирах 4-х місцевих активістів. Відбулись вони у рамках кримінальних проваджень після захоплення Вінницької облдержадміністрації. Міліція стверджувала, що всі обшуки санкціоновані, активісти заявили, що ніхто їм посвідчень та постанов на обшук не показував.

Обшукали помешкання коменданта Вінницької Народної ради Юрія Хорта, вилучили у нього комп'ютер і два мобільні телефони. У керівника вінницької "Батьківщини молодої" Вадима Кудіярова під час обшуку вилучили ноутбук, спортивну куртку, документи до мобільного телефону та сім-картки. Обшукали також квартири Володимира Барцьося, помічника нардепа від партії "Свобода" Андрія Мохника, та Владислава Ковальчука, активіста ВНР. Останнього під час обшуку побили. Він також заявив, що побили і його батька.

За словами керівника обласної "Свободи" Олексія Фурмана, такі репресії влади можуть збурити народ.

"І тоді може виникнути втричі, вп'ятеро більший спротив. Можливо, люди знову підуть на захоплення адміністрації. Активістам інкримінують звинувачення у захопленні адмінбудівель, опорі представникові влади та масові заворушення. І це при тому, що обіцяли не застосовувати до активістів репресій. Поки що всі вони відомі. Але невідомо, що їх і решту чекає завтра", - сказав він.

Фурман звернув увагу, що такі дії міліція розпочала після зміни начальника.

"Мабуть, Русин був за щось покараний. Хоча він декларував, що у Вінниці не пролилася кров. Новий начальник міліції не зважає на політичну обстановку. Або ж виконує чиюсь вказівку", - зауважив "свободівець".

Зараз ви читаєте новину «"Репресії влади можуть збурити народ" - "свободівець" про обшуки житла вінницьких активістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути