пʼятниця, 07 лютого 2014 01:28

Наркоторговці налагодили бізнес через експрес-доставку і рейсові автобуси

Одночасно у двох областях – Тернопільській та Івано-Франківській -- затримували групу із пяти осіб,  яких підозрюють у розповсюдженні наркотиків.  Жителі Калуша  та Тернополя, неодноразово судимі за важкі злочини, зорганізували канал надходження та розповсюдження напівсинтетичного опійного препарату "Субутекс".

Автор: фото: УМВС в Тернопільській області
 

Як розповів Gazeta.ua Сергій Крета, керівник сектору звязків з громадськістю УМВС в Тернопільській області, такий бізнес давав торговцям чималі прибутки.

"Діяли молоді люди, віком приблизно 23-28 років. "Субутекс" підозрювані купували у Франції. Там його використовують у наркозамісній терапії. Це препарат, який прописують наркозалежним. У нас в Україні використовують інший його аналог, видають у наркодиспансерах по строгій звітності. Для людини достатньо четвертини таблетки, щоб "зловити кайф". Таку четвертину торгівці продавали по 250 гривень, таблетка, відповідно, коштувала 1000", - повідомив Крета.

Зловмисники налагодили широку мережу збуту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Природознавець з Галичини розкрив таємницю чупакабри

"Продавали "Субутекс" і наркозалежним, і в розважальних закладах, і навіть у колонію на Тернопільщині передавали – таблетки були замасковані у цукерках, їх виявили при передачі. Із Калуша до Тернополя таблетки доставляли через служби експрес-доставки та через водіїв рейсових автобусів. Тернопільські продавці замовляли у калуських постачальників партії вартістю 10-15 тисяч гривень. Такі посилки ніхто не перевіряє, тому зловмисникам майже два роки вдавалося діяти безкарно. Для відведення підозр, наркотики називали "запчастинами", гроші перераховували на банківські рахунки", - зазначив прес-офіцер.

Торік тернопільські  правоохоронці взяли на гарячому одного зі зграї, але він не здавав товаришів, і поки тривало слідство, продовжував свою діяльність.

Цього разу правоохоронці домоглися ізоляції членів угруповання на час слідства. Усім їм, як міру запобіжного заходу, обрано арешт.

Під час затримання у зловмисників були вилучені понад двадцять мобільних телефонів, наркотичні засоби, холодну зброю та 20 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Наркоторговці налагодили бізнес через експрес-доставку і рейсові автобуси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути