Ексклюзиви
пʼятниця, 08 лютого 2013 01:11

Багатодітній матері міліціонери погрожували автоматом за те, що вона 13 годин вимагала свою зарплату

7 лютого у Києві активісти профспілки "Захист праці" захопили офіс приватної фірми й вимагали повернути заборгованість по заробітній платі двом жінкам.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Три місяці тому багатодітна матір Оксана Борисова та Людмила Нараєвська робили ремонт у офісі вулиці Радищева, 10 - територія годинникового заводу "Час" , – розповідає голова первинної профспілки Віталій Махінько. – Чоловік, що їх наймав на роботу, пообіцяв заплатити 3,5 тисячі гривень. Після робіт виплатив тисячу. Решту сказав, що поверне згодом. Два місяці він годував жінок "завтраками". Потім вони звернулися у профспілку. Ми місяць вели розмови з директором. Врешті ні про що не вдалося домовитися".

Що за фірма розташована на території заводу, у офісі якої проводили ремонт, профспілковцям так і не вдалося дізнатися. Також невідомо чим вона займається. Відомо лише ім'я її директора – Олексій.

"О 10 ранку ми з Оксаною Борисовою, її чоловіком та представниками руху "Автономний опір" прийшли в цей офіс, щоб поговорити з цим Олексієм приватно, - розповідає Євген. – Його на місці не виявилося. Спершу працівниця сказала, що він буде за півгодини, а потім, що його немає у місті. Потім він телефоном нам особисто пообіцяв виплатити гроші протягом дня. Через кілька годин чекання він відмовився відповідати на дзвінки. Його працівники намагалися вигнати нас із офісу".

Після відмови покинути приміщення працівниці за наказом керівника викликала наряд міліції.

"Коли прийшли працівники міліції, то ми написали заяву про порушення трудових прав громадян, - розповідає Чепелянський. – Після цього правоохоронці пішли. Потім о 20:20 знову приїхав наряд міліції з автоматами. Вони близько півтори години перебували в офісі спостерігачами. Потім пообіцяли застосувати до нас грубу фізичну силу й заарештувати нас. Нас там лишалося 5 людей. Ми відмовилися виходити й оголосили голодування. Увесь цей час працівники фірми перебували у приміщенні".

Директор фірми сам вийшов на зв'язок із протестувальниками о 23 годині.

"Олексій зателефонував до нас і пообіцяв виплатити гроші завтра із самого ранку, - говорить Євген. – Крім того у приміщенні були працівники фірми, яких директор залишив самих "відбиватися" від ошуканої жінки і активістів, яких вдома чекали малі діти. Тому ми погодилися покинути приміщення лише після досягення домовленості про виплату всіх заборгованостей. Якщо директор спробує знов затягувати процес ми готові на рішучі дії".

Чепелянський дивується із суми заборгованості.

"2,5  тисячі гривень – це смішні гроші для Києва, - говорить. – Ця ситуація демонструє наскільки жадібні й нахабні люди. Адже у Оксани Борисової є 4 дитини, одна з яких інвалід. А цей Олексій мав совість дурити її 3 місяці. Мені незрозуміло для чого йому усі ці проблеми, адже один ноутбук у них в офісі коштує більше ніж він заборгував обом цим жінкам".

Зараз ви читаєте новину «Багатодітній матері міліціонери погрожували автоматом за те, що вона 13 годин вимагала свою зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути