понеділок, 18 липня 2011 13:56

Білоруси роблять ковбасу з шоколадом

Білоруси роблять ковбасу з шоколадом

У білоруських магазинах з'явився незвичайний делікатес - ковбаса з шоколадом. На перший погляд "Міланська" нічим не відрізняється від мисливських ковбасок, тільки складається на 97% з свинини і на 3% - з шоколаду.

На гастрономічний подвиг наважився Кобринський м'ясокомбінат. Ідею запропонувала головний технолог підприємства Людмила Кадирова. Вона побувала на семінарі в Німеччині, там і спробувала вперше шоколадну ковбасу. Зразки привезла до рідного Кобрину - всім сподобалося.

"У цієї ковбаски дуже цікавий післясмак залишається, шоколадний такий, - розповіла Людмила Кадирова. - Це не та ковбаса, яку ми звикли їсти з картоплею. Кілограмами її навертати не будеш, а от 1-2 штучки - цілком. Ковбаса з шоколадом добра для застілля, для дружньої бесіди. Ну от жінки зустрілися під шампанське - чим закусити? Під коньячок теж добре йде. І дітям подобається".

Для білоруської харчової промисловості шоколадна ковбаса поки екзотика. Продається не скрізь, тільки в магазинах Кобрина та Бреста, а також на Комарівському ринку в Мінську. Коштує близько 30 тисяч білоруських рублів (48 гривень) за кілограм.

Європейці шоколадну ковбасу їдять давно. Чотири роки тому німецький м'ясник Йорг Штароске представив ковбасу з шоколадом і апельсиновою цедрою на одному з ковбасних чемпіонатів у Берліні.

Ідея зробити ковбасу шоколадної осяяла його під час безсонної ночі, коли він не міг зімкнути очей, намагаючись придумати щось оригінальне для конкурсу. За словами м'ясника, смак у делікатесу вийшов "разюче незвичайним". Настільки, що підкорив журі і отримав першу премію.

Зараз ви читаєте новину «Білоруси роблять ковбасу з шоколадом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути