неділя, 23 вересня 2012 19:30

На київському "Октоберфесті" пригощали тринадцятьма сортами пива
16

Фото: Фото: Євгеній Жаровський

Сьогодні у Києві на стадіоні "Спартак" проходив останній день пивного свята "Октоберфест 2012".

Цього разу відвідувачів пригощали 13 сортами пива. Зокрема, "Франціскайнер Вайсбіре" (400 грн за 5 л), "Шпатен Преміум" (400 грн за 5 л), "Хакер Пшор Октоберфест" (70 грн за 1 л), "Хофброй Октоберфест" (70 грн за 1 л), "Паулайнер Октоберфест" (70 грн за 1 л), "Левенброй Октоберфест" (65 грн за 1 л), "Хугарден" (65 грн за 1 л), "Лефф світле" (60 грн за 1 л), "Лефф темне" (60 грн за 1 л), "Стела Артуа" (40 грн за 1 л), "Старопрамен" (35 грн за 1 л), "Чернігівське світле" (30 грн за 1 л), "Стела Артуа безалкогольне" (25 грн за 1 л). Вхідні білети коштували від 50 до 80 грн.

Пивне свято організували в кількох величезних наметах, з'єднаних один з одним. Близько 13-ї години дня половина місць були зайняті. Гостей розважали оркестр "Грацер- шмацер" а також група дівчат та хлопців у традиційних тірольських костюмах, що підходили до столиків та розповідали, як п'ють пиво на "Октоберфесті" в Німеччині.

Згодом біля сцени з'явилися двоє ведучих також у тірольських національних костюмах.

"А тепер всі беремо бокали і "вдягаємо" їх на долоні. Цокаємося низом бокалів із сусідом, потім притуляємо бокали один до одного й так рухаємо ними вгору і вниз, примовляючи "Oh, ja-ja!". Тепер цокаємо дном бокалів об стіл і п'ємо. Це називається "пивний поцілунок", - розповідали ведучі.

/media/video/457278/1_457278.mp4

Гості "Октоберфесту" повторювали за ними, але найбільших захват в людей викликав все ж традиційний український тост "Будьмо, гей!".

Зазначимо, що пивне свято тривало три дні - з п'ятниці, 21 вересня. Організатори запевняють, що київський "Октоберфест" відвідують близько 10 тис. любителів пива. Кажуть, що свято хмільного напою в столиці, можливо, проводитимуть двічі на рік.

Зараз ви читаєте новину «На київському "Октоберфесті" пригощали тринадцятьма сортами пива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути