Ексклюзиви
понеділок, 30 вересня 2013 22:27

Киянин зі старого "ЛАЗа" зробив ретро-кав'ярню
20

Фото: Фото: Володимир Мукан

Вадим Навроцький із Києва 4 роки тому відновив автобус ЛАЗ-695М 1968 року випуску. Переобладнав його у кав'ярню, й припаркував на столичному просп. Перемоги біля метро "Шулявська". Там продає більше 14 видів кави вартістю від 9 до 19 грн за горнятко.

"Помітив, що в Києві немає, де випити смачної кави. Часто зерна неякісні, а буває і кавова машина хороша, і зерна, а от приготувати як слід її не можуть. Тому й вирішив відкрити кав'ярню, де напій буде якісним", - розповів Вадим Навроцький, власник "Проекту Кофейбус".

На автобус чоловік натрапив у інтернеті. Одразу вирішив придбати.

"Я згадав дитинство, ця "усміхнена" модель мені завжди подобалася. На жаль, таких лишилося в Україні тільки 4. Решту здали на брухт, бо в них багато кольорового металу. Я відновив автобус, замінив зламані деталі. Деякі запчастини дістати було дуже складно", - зазначив киянин.

На купівлю та реставрацію автобуса, кавомашину й інше устаткування Вадим Навроцький витратив $ 30 тис. Старі сидіння поставив одне навпроти одного. Між ними – столи. Барну стійку встановив у задній частині салону.

В "Кофейбусі" багато речей 60-80 років радянського виробництва. Є приймач "Океан-214", друкарська машинка "Любава", лампова магнітола. Із бобінного магнітофону "Юпітер-203" щодня лунає музика. Стеля ЛАЗу обклеєна радянськими та італійськими газетами.

"Мій автобус не їздить, не має двигуна. Якщо його треба кудись перевезти, наймаю тягач. Оформленням салону займалася моя дружина Ніна. Ми хотіли поєднати в автобусі речі тієї епохи, в яку його використовували, та італійського колориту. Намагалися влаштувати особливу атмосферу", - наголосив Навроцький.

Чоловік сам замовляє каву з Італії, має домовленості із власниками італійських фабрик.

"На одній із них стажувався мій син, бачив це підприємство із середини. Вже знає технологію виробництва італійського напою. Тому я довіряю цьому виробнику. Беру купаж із 60 відсотків арабіки й 40 відсотків робусти", - розповів він.

"Кофейбус" - це не основний бізнес Навроцького, це більше його справа для душі.

"Я — кавоман, тому мені цікаво цим займатися. Приємно, що до мого автобуса звикли люди і їм тут подобається. Ми робимо цей заклад цікавим для них. До кави даємо безкоштовно цукерку за нашим ексклюзивним рецептом. Вона підкреслює смак кави, першим відвідувачам даруємо каву в обмін на відгук, пропонуємо їм лишати "підвішену каву". Продаємо абонемент на 10 стаканчиків напою. З ним чашка дешевша на 2 гривні", - додав киянин.

Зараз ви читаєте новину «Киянин зі старого "ЛАЗа" зробив ретро-кав'ярню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути