Ексклюзиви
пʼятниця, 09 грудня 2016 14:30

"Затягували наручники ззаду до оніміння рук" - затриманого в Криму Панова катували шість днів

"Затягували наручники ззаду до оніміння рук" - затриманого в Криму Панова катували шість днів

Заарештований Євгеній Панов відправив листа в слідчий комітет РФ з проханням переглянути дії ФСБ. Про це повідомляє "Медіазона", посилаючись на адвоката Дмитра Дінзе.

За словами Панова, близько четвертої ранку 7 серпня, коли він у своєму автомобілі перетинав адмінкордон з окупованим Кримом через КПП неподалік Армянська, його затримали "імовірно, співробітники ФСБ".

"Після чого протягом шести днів мене катували з особливою жорстокістю із застосуванням фізичного насильства", - стверджує Панов. Саме тому Панов просить переглянути законність дій групи, яка його затримувала.

"Били трубою залізною в ділянки голови, спини, нирок, рук, ніг, затягували наручники ззаду до оніміння рук. Підвішували за наручники: згинали мої ноги в колінах, застібали наручники попереду трохи нижче колін і вставляли під коліна залізну палицю, після чого двоє чоловіків, взявшись із двох боків, піднімали цю палицю і мене, від чого я відчував дикий біль", - пише Панов про тортури.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: "Мінськ не забороняє нам відповідати ворогу" - волонтер

Під час катувань чоловік просив зупинитися і пояснити, за що його затримали. У відповідь звучало: "За спільні поїздки з Олексієм Сандулом" - і тортури продовжувалися.

"Крім того, під час тортур на мій статевий член наділи хомут і затягували його до посиніння. При цьому запитували: "Кого ти приїхав підривати?" Я не міг відповісти на запитання, оскільки у мене не було такої мети, і я не розумів, чому вони так вважають ", - розповів він.

5 грудня Лефортовський суд Москви продовжив Євгенові Панову і Андрієві Захтею термін арешту до 7 березня 2017 року. Засідання пройшли в закритому режимі.

Зараз ви читаєте новину «"Затягували наручники ззаду до оніміння рук" - затриманого в Криму Панова катували шість днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути