Ексклюзиви
пʼятниця, 15 липня 2016 15:35

Заборонили продавати лікарські препарати з алкоголем

Заборонили продавати лікарські препарати з алкоголем

В Сімферополі заборонили продавати парфумерні та косметичні препарати з великим вмістом спирту. Жителі півострова почали їх масово вживати замість алкоголю. Медичні препарати в кілька разів дешевші горілки.

"Лосьйон схожий на настоянку, - розповідає Gazeta.ua сімферополець 22-річний Антон. - А головне, що 150 грамів напою коштує лише 16 рублів або 5 гривень. Тоді як стільки ж горілки обійдеться втричі дорожче. Тепер цей лосьйон п'ють на всіх вечірках. Він нормальний, голова не болить".

Також на півострові продають косметичний лосьйон "Медовий люкс", в складі якого понад 75 % спирту.

"Такі новинки розробили спеціально аби обійти дорогі акцизи на алкоголь. Препарати продають в аптеках. Підстав для заборони реалізації даної продукції на законодавчому рівні немає, оскільки вони за прямим призначенням застосовується в парфюмерно-косметичних цілях, - продовжує Антон. - Але керівництво не влаштовує, що знизився рівень продаж алкоголю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:2000 позовів подали до Європейського суду постраждалі від окупації Криму й Донбасу

Нагадаємо, в березні 2016 року самопроголошений "голова" Криму Сергій Аксьонов запропонував нормативно-правовим актом "Держради" ввести заборону на вільний продаж косметичного лосьйону "Глід" в об'єктах торгівлі.

Як заявив глава регіонального управління "Росалкогольрегулювання" Тимур Татарінцев, шкідливий вплив на організм настоянки обумовлено її високою міцністю 70% і використанням низькоякісного спирту.

"Оскільки спочатку "Глід" не призначений для вживання всередину, його продаж не регулюється нормативами та вимогами до міцним напоям. 100-міліграмові пляшечки продаються навіть на заправках, хоча пиво в РФ на АЗС і зупинках продаватися не може", – заявив чиновник.

Зараз ви читаєте новину «Заборонили продавати лікарські препарати з алкоголем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути