середа, 22 лютого 2017 10:18

Окупанти заарештували 10 кримських татар за зйомку обшуків

Окупанти заарештували 10 кримських татар за зйомку обшуків
Активіст Марлен Мустафаєв

В окупованому Сімферополі Київський районний суд заарештував 10 осіб, затриманих під час проведення обшуку у активіста Марлена Мустафаєва.

Про це повідомляє 22 лютого "Радіо "Свобода".

За інформацією журналіста Антона Наумлюка, їм присудили по 5 діб адміністративного арешту за "несанкціонований масовий захід".

Активіста Марлена Мустафаєва звинуватили в демонстрації символіки забороненої у Росії партії "Хізб ут-Тахрір" в записах у соціальних мережах в липні 2014 року. Вранці 21 лютого біля його будинку провели обшук.

Одночасно поліція затримала 10 кримських татар, які знімали те, що відбувається на телефони, і вели стрім-трансляції.

Судові засідання у їх справах тривали до півночі. Затримані також скаржилися на жорстоке поводження силовиків.

Низка свідків відмовилися від свідчень, заявивши, що навіть не читали протоколи свідчень, які їх змусили підписати оперативники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чубаров назвав кількість затриманих кримських татар

Адвокат Еміль Курбедінов зазначив, що розглядає дії правоохоронних органів, як провокацію.

"Присутніх біля будинку Мустафаєва, де тривав обшук, несподівано попереджають, що розцінюють їх дії як несанкціонований мітинг. А коли вони починають розходитися, ловлять і досить жорстко затримують. Кримські татари завжди підтримують своїх співвітчизників, коли це необхідно, це взаємовиручка. Мабуть, силові структури вирішили натиснути на тих активістів, хто, на тлі відсутності в Криму незалежних ЗМІ, висвітлює в соціальних мережах обшуки і арешти серед кримських татар", – прокоментував судові рішення адвокат.

У травні в Бахчисараї відбулися одразу кілька обшуків, затримали чотирьох жителів, підозрюваних в участі в "Хізб ут-Тахрір". Свідків роботи силовиків, які зібралися неподалік будинків, де відбувалися обшуки, переслідували.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти заарештували 10 кримських татар за зйомку обшуків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути