Ексклюзиви
пʼятниця, 30 вересня 2016 16:08

Немає необхідності тримати Ахтема Чийгоза під вартою - Полозов

Немає необхідності тримати Ахтема Чийгоза під вартою  - Полозов
Фото: aif.ua

Немає необхідності тримати заступника глави Меджлісу Ахтема Чийгоза під вартою.

Про це в ефірі каналу "112 Україна" повідомив адвокат Чийгоза Микола Полозов.

"Ця процедура передбачена Кримінальним процесуальним кодексом Російської Федерації. Оскільки суд триває і змін у режимі тримання Ахтема Чийгоза під вартою немає, суд ухвалив рішення - адже процес триває і буде триватиме довго - продовжити йому строк тримання під вартою. Але необхідності тримати Чийгоза під вартою немає. У січні буде 2 роки, як його тримують під вартою. Насамперед, щоб він не здійснював політичної діяльності, суспільної діяльності на території Криму. Влада боїться його як активного представника Меджлісу кримськотатарського народу і в такий спосіб намагається ізолювати його від інших. Навіть судовий процес відбувається за його відсутності. Він перебуває у слідчому ізоляторі, його не вивозять на суд. Присутній тільки через відеозв'язок", - каже адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під репресії можуть потрапити 2,5 тис. кримських татар - Смедляєв

"Що стосується справи Чийгоза, мені не здається, що вирок вже винесений, так само, як і у справах інших українських політв'язнів. Його рішення може змінити тільки сильний політичний тиск на Кремль, як і для інших українських політв'язнів. Але не виключено, що після заборони буде нова хвиля репресій. Не виключаю, що стосовно Чийгоза й інших ув'язнених будуть порушені нові кримінальні справи. У цьому велика небезпека", - додав Полозов.

Раніше Ахтем Чийгоз казав, що Путін намагається зробити з кримськотатарського народу розмінну монету

Зараз ви читаєте новину «Немає необхідності тримати Ахтема Чийгоза під вартою - Полозов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути