неділя, 24 липня 2016 11:02

"Втеча Карплюка свідчить про те, що йому є чого боятися" - народний депутат Ольга Червакова
9

Фото: Наталія Міняйло

У суботу, 23 липня біля Генеральної прокуратури у Києві відбувся мітинг на підтримку мера міста Ірпінь Володимира Карплюка. На вулиці Різницькій зібралися близько 2 сотень прибічників і противників мера. Збори охороняли кілька десятків правоохоронців.

Прибічники мера Ірпеня біля Генеральної прокуратури встановили сцену. Для цього привезли всю необхідну техніку – енергогенератори, мікрофони, підсилювачі звуку.

Зі сцени звучить "Карплюк – наш мер", "Слава України", "Героям слава". Співають гімн України і звучить пісня білоруської групи "Ляпіс Трубєцкой" "Воины света".

"Мер Карплюк зробив наше місто європейським лише за 1,5 року. Він облагородив його. Тепер сюди їдуть відпочивати з Києва. Жителі не впізнають рідне місто. Воно змінилося в кращий бік дуже швидко. Це все тому, що надходження у міський бюджет від забудовників надходило 2,5 мільйони гривень. Цього року – аж 102 мільйони. Прибутки міста зросли у 50 разів", - сказав один з організаторів мітингу Максим Плешко.

Біля кіосків з протилежної сторони вулиці стоїть Ольга Калиновська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Ірпеня нагадав про себе через ЗМІ

"Я живу у аварійному будинку в Ірпені. Туди страшно зайти. Тижнями сміття не вивозили. Це будинок ще 40-х років. Ніхто не міг добитися, щоб виділили гроші на ремонт. Комунальні послуги люди платили. Ніхто не знав, де дівалися ці гроші. Мер Карплюк сам приїхав до нас. Все побачив і розпорядився виділити 200 тисяч гривень на ремонт даху. Збирався закінчити ремонт до дня міста. Тепер боїмося, що не встигне", - розповіла жінка.

Близько 15.00 до Генеральної прокуратури підійшла Ольга Червакова, народний депутат України.

"Втеча Карплюка свідчить про те, що йому є чого боятися. Мені достеменно відомо, що ніяких вказівок його пресувати не було. Слідство йде об'єктивно. У цьому мене завірив генеральний прокурор. Ці істерики і агонії Карплюка свідчать про те, що всі претензії обґрунтовані. Сьогодні вихідний, а він зігнав під прокуратуру всіх бюджетників – вчителів, лікарів, працівників ЖЕКів", - сказала Ольга Валеріївна.

Протестувати проти мера Карплюка до Києва приїхала 60-річна Олена Остапенко.

"Я народилася і все життя прожила в Ірпені. Раніше все місто оточували ліси. Їх ще мої предки садили. Зараз ці ліси вирубують, на їхньому місці будують висотки. Я вже не можу піти в ліс, як раніше. Колись у нас було місто-курорт. Зараз все активно забудовують. Особливо активно стали будувати останні 2 роки, як Карплюк прийшов до влади", - сказала жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Ірпеня має 3 тис. га землі під Києвом

Близько 16.00 прибічники мера Карплюка по вулиці Лютеранській вирушили до Адміністрації президента. В руках у них – прапорці з гербом Ірпеня та плакати "Карплюк – наш мер".Мітинг тривав годину. Після того учасники організовано сіли в автобуси. Перед входом до автобуса стояла людина зі списком, яка перевіряла всіх присутніх.

Нагадаємо, у четвер, 21 липня, зранку слідчі Генеральної прокуратури прийшли з обшуком до мера Бучі Анатолія Федорука. Він уже заявив про намір оскаржувати дії слідчих. Мер Ірпеня Володимир Карплюк виїхав із України. Його підозрюють у тому, що він, зловживаючи службовим становищем, оформив право власності на земельну ділянку площею 15 га в місті Ірпінь.

Зараз ви читаєте новину «"Втеча Карплюка свідчить про те, що йому є чого боятися" - народний депутат Ольга Червакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути