Ексклюзиви
субота, 15 жовтня 2016 00:59

Видовищний "Марш нації" зібрав 10 тисяч людей
13

Фото: Сергій Старостенко

Понад 10 тисяч людей з усієї України, взяли участь у традиційному щорічному "Марші нації" за участі Національного корпусу "Азову" та "Правого сектору" у Києві.

Учасники ходи пройшлися центральними вулицями столиці. Маршрут проліг від монумента "Батьківщина-Мати" по вулицях Лаврській, Мазепи, Грушевського, Хрещатику, Майдану Незалежності та Михайлівській. На Софійській площі перед учасниками виступили громадські активісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тисячі "азовців" рухаються в центр Києва

Колону традиційно очолив командир полку "Азов" Андрій Білецький.

"Не важливо хто сюди прийшов - "Азов" чи "Правий сектор". По-перше, сьогодні велике свято - свято українського вояка з часів Київської Русі до нинішнього воїна в АТО. Свята Покрова це їхня берегиня. По-друге: не має чого святкувати. У нас є чітке несприйняття політики нашої влади на Сході. Якщо влада обирає капітуляцію, то українська молодь цим маршем покаже їй, що вона цю владу не обирала. Мінський формат найбільш невдалий для України. Такий підбір сторін - Німеччина, Росія, Україна, Франція - не є найкращою конфігурацією. Давайте тоді включимо у ці домовленості ще й Великобританію та США. Крім того, важливо для України визначити реальний статус Росії. Статус стороннього спостерігача РФ не відповідає реальності. Вона є безпосередньою стороною та ініціатором конфлікту на Донбасі", - сказав Білецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Азов" анонсував перший з'їзд партії

За словами Білецького велику активність у сьогоднішньому Марші проявили кияни. Ще 5 тисяч людей приїхали з регіонів.

"Тут є волонтери, бійці, студенти, ветерани АТО, учні навіть. Це люди, які брали участь в Майдані а деякі з них - у війні", - зазначив Білецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо будуть вибори на Донбасі — знесемо Верховну Раду

Впродовж акції учасники вигукували патріотичні гасла - "Слава Киевской Руси - Новороссия с@си", "Слава Україні-Героям Слава", "Революція". Активісти палили петарди і фаєри. Попереду колони рухався автомобіль з музичним супроводом.

Попри велику кількість правоохоронців в цілях безпеки, акція пройшла без конфліктів та провокацій

Зараз ви читаєте новину «Видовищний "Марш нації" зібрав 10 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути