Ексклюзиви
субота, 09 квітня 2016 10:58

Uber запрацює в Києві через кілька тижнів - ЗМІ

Сервіс для виклику таксі Uber може офіційно стартувати в Києві вже найближчим часом.

Його поява може не тільки істотно поліпшити якість послуг, що надаються, а й привести до зниження цін, пише "112.ua".

Що маємо зараз

На сьогоднішній день 14,4% жителів і гостей столиці оцінили роботу таксистів на одиницю. 16,3% - на два бали, а ще 37,6% - на трійку. Лише одиниці серед опитаних, а саме 5,9% респондентів, поставили п'ятірку. Про це свідчать дані дослідження компанії Active Group.

Соціальні мережі рясніють негативними відгуками клієнтів про те, що водій зажадав заплатити більше, відмовився під'їхати ближче до дому, конфліктував з клієнтом через політичні погляди тощо.

 

Згідно зі статистикою, лише 22,3% опитаних не стикалися з проблемами під час користування сервісом київського таксі, а 36,2% респондентів рідко, але все ж стикалися з різного роду дискомфортом.

Готовність номер один

Споживачі готові користуватися новою послугою на ринку таксі. Близько 41% респондентів позитивно оцінюють міжнародний сервіс таксі Uber. 25,5% ставляться до цієї програми нейтрально. Лише 3,9% відносяться до новачка негативно.

Що таке Uber і як він працює?

Uber - сервіс для швидкого пошуку таксі, який працює близько п'яти років в більш ніж 400 містах світу. Щоб стати користувачем, потенційному клієнту необхідно завантажити спеціальну програму на свій смартфон і прив'язати до свого акаунту банківську карту.

Uber допомагає оперативно знайти автомобіль, а також провести розрахунок між водієм і пасажиром. Крім цього, кожному таксисту і клієнту присвоюється рейтинг, що дозволяє мінімізувати кількість конфліктних ситуацій.

 

Замовити автомобіль просто. Одним кліком необхідно відкрити програму, ще одним - підтвердити своє місце розташування. Торгуватися з водієм і шукати дріб'язок не потрібно: клієнт виходить з автомобіля, а необхідна сума автоматично списується з банківської карти замовника. Яка буде вартість поїздки? Поки невідомо.

Як стати водієм Uber?

Для підключення до системи майбутнім працівникам служби необхідно відповідати цілій низці критеріїв. Водій, який повинен мати український паспорт, повинен бути не молодшим за 21 рік, мати відносно новий автомобіль (не старше 2008 року), а також керувати автомобілем не менше трьох років.

Щоб підключитися до сервісу, необхідно надати свої паспортні дані, водійське посвідчення, техпаспорт на автомобіль, фото автомобіля і придбати страховку. Існує кілька пакетів співпраці. Це "Щоденний безготівковий" (комісія складає 15%, а зароблені кошти надходять на картку водія кожен день), "Щотижневий" (необхідно виконати не менше 40 замовлень, комісія - 11%, а виплата - раз на тиждень).

 

Коли чекати?

Точну дату, коли сервіс почне працювати в Україні, представники Uber не озвучують. Відомо лише, що Uber-Україна очолив бізнесмен Аркадій Вершебенюк, а свою роботу сервіс почне зі столиці. Експерти розраховують, що це відбудеться протягом найближчих кількох тижнів.

"Uber після Києва вирішили запускати у Львові. Скоро приїде команда з європейського офісу, щоб самостійно переконатися, що тут і як. Якщо НБУ не буде тягнути, то в Києві хлопці запустяться в кінці березня - на початку квітня. Потім відразу Львів", - написав раніше на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook радник мера Львова Ілля Кенігштейн.

Зараз ви читаєте новину «Uber запрацює в Києві через кілька тижнів - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути