Ексклюзиви
понеділок, 09 листопада 2015 13:00

У Київ їде головний диригент світового концертного туру "ЗОРЯНІ ВІЙНИ", що написав Millennium Overture на замовлення Біла Гейтса
12

15 листопада Київ з широким розмахом відзначить День Короля Бельгії концертом міжнародного проекту CLASSIC FOR PEACE за участю всесвітньо відомого композитора і диригента ДІРКА БРОССЕ.

В Україні з таким розмахом цей день, як символ міжкультурного взаєморозуміння людей різних націй і народів, миру і взаємної доброзичливості, зміцнення дружби – святкуватиметься вперше. В цей день у Національній Опері України на червоній доріжці та у концертному залі очікуються перші особи держави, делегації різних рівнів Королівства Бельгія та Європарламенту, представники українсько-бельгійського бізнесу, посли, акредитованих в Україні країн.

Символічно, що в цей день за диригентський пульт стане бельгійський диригент і композитор Дірк Броссе - автор знаменитої Millennium Overture, написаної на замовлення Білла Гейтса для корпорації MICROSOFT, затребуваний композитор, мюзикли якого йдуть в театрах всього світу, музичний директор і головний диригент Світового концертного туру "Зоряні війни" STAR WARS, автор музики до десятків фільмів, зокрема і до знаменитого міні-серіалу з Бенедиктом Камбербетчем у головній ролі "Кінець параду". До речі, Дірк Броссе, будучи серйозним і дуже титулованим академічним композитором вважає, що зараз кіномузика – одне з важливих напрямків розвитку і популяризації класичної музики. "Якщо б Бетховен жив у наш час, він, швидше за все, писав би музику до кінофільмів", - говорить Броссе.

15 листопада музику Броссе виконає Молодіжний академічний симфонічний оркестр "INSO-Львів", художнім керівником якого є видатний український композитор Маестро Мирослав Скорик. Солісти: Ганне РООС, сопрано (Бельгія) та Артем ШМАГАЙЛО, віолончель (Україна-Бельгія). До речі, у концертній програмі прозвучить один вельми оригінальний твір, написаний на хайку голови Європейської Ради, екс-прем'єр-міністра Бельгії Хермана Ван Ромпея. Небачений і неможливий прецедент для України та її політикуму!

Приїзд Броссе в Україну з його реноме зірки сучасної академічної музики, виконавської майстерності, автора нашумілих в Європі мюзиклів і визнаного кінокомпозитора - дуже важливий сигнал для світового співтовариства. Він співпрацював із музикантами першої величини, такими як: Джуліан Ллойд Веббер, Жозе Ван Дам, Мішель Легран, Джон Вільямс, Філіп Уебб, Барбара Хендрікс, Кларон Макфадден, Хулія Мигенес, Дерек Чи Рейджин, Даніель Блюменталь, Сальваторе Аккардо і в більш широкому художньому світі з: Джорджем Лукасом, Сером Ентоні Хопкінсом, Бенедиктом Камбербетчем, Шинейд О'Коннор, Емою Томпсон, Кеннетом Браною, Хансом Цимером, Ельмером Бернштайном, Ренді Кроуфордом, Лізою Жерар, Мелом Бруксом, Морейн, Віктором Лазло, Моріс Жарром.

Володар лицарського титулу Королівства Бельгія, - Броссе написав понад 200 творів, серед яких концерти, ораторії, пісні, мюзикли, музика для театру і кіно, камерна музика та твори для симфонічного оркестру, які виконуються по всьому світу, записи яких було здійснено у 40 країнах (понад 60 дисків). До його найголовніших творів належить "Самотність Латинської Америки", написана в співпраці з володарем Нобелівської Премії Габріелем Гарсіа Маркесом.

Зараз ви читаєте новину «У Київ їде головний диригент світового концертного туру "ЗОРЯНІ ВІЙНИ", що написав Millennium Overture на замовлення Біла Гейтса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути