пʼятниця, 16 вересня 2016 21:47

Стартував Європейський тиждень мобільності
3

З 16 по 22 вересня у Києві триває Європейський тиждень мобільності.

Темою Європейського тижня мобільності в 2016 році, який відзначають у понад 5 тисячах міст Європи, є "Розумна і стала мобільність – інвестиція в Європу". Зниження витрат на будівництво та утримання транспортної інфраструктури, зменшення витрат на охорону здоров'я та довкілля, позитивний вплив на сектор туризму та велобізнесу, збільшення роздрібної торгівлі та здорожчання нерухомості в привабливих районах - такі переваги дає розвиток велотранспорту вже сьогодні в Берліні, Кракові, Дубліні, Барселоні, Парижі та Нью-Йорку. Крім того, зменшення використання автотранспорту в місті сприяє поліпшенню якості повітря і стимулює нашу фізичну активність, що може заощадити гроші в галузі охорони здоров'я.

- Велосипедисти, пішоходи та користувачі громадського транспорту сприяють розвитку малого і середнього бізнесу. Вони мобільніші, їм легше зупинитися, тому вони купують більше товарів, пересуваючись містом, ніж водії автомобілів. Тільки в Європі велосипедисти щороку витрачають 111 мільярдів євро в місцевих магазинах, - заявила медіакоординатор Асоціації велосипедистів Києва Марина Блудша.

В рамках тижня мобільності у Києві плануються такі заходи:

16 вересня, 19.00, Контрактова площа - вечірня велоекскурсія "Небачений Поділ"
16 вересня "Екоцентр" запускає фото-акцію в рамках громадської кампанії "Звільни смугу!", спрямованої на звільнення смуг для громадського транспорту в Києві від автомобілів.
16 вересня, 19:00, Velocity BAR, вул. Фізкультури, 3 (ст.м.Олімпійська) німецькі велоактивісти розкажуть про міф велосипедного Берліна.

17-18 вересня з 10:00-20:00 - День ПАРКУвання на Бесарабці (пішохідна зона на Бесарабському проїзді).
Події АВК на Дні ПАРКУвання: Велошкола з безпеки руху АВК, безплатний велопрокат, кінопокази, велоточка АВК, майстер-класи з обслуговування велосипеда. Також у програмі заходів освітня програма для дітей від PinchukArtCentre.

21 вересня, Хрещатик, 36 - "Екоцентр" Національного екологічного центру України проведе громадську акцію "Звільни смугу!" перед КМДА.
22 вересня, четвер, 8:00-10:00, Майдан Незалежності (біля Лядських воріт) - День без авто: осінній день "Велосипедом на роботу", велосніданок на Майдані, а також церемонія нагородження переможців конкурсу "Велопрацедавець-2016".
22 вересня о 19:00 у Velocity BAR, вул. Фізкультури, 3 (ст.м.Олімпійська) відбудеться лекція про історію велосипеда.

Зараз ви читаєте новину «Стартував Європейський тиждень мобільності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути