Ексклюзиви
пʼятниця, 13 травня 2016 13:48

Скандальне будівництво на Позняках відновлять, озеро засиплють - Кличко

Скандальне будівництво на Позняках відновлять, озеро засиплють - Кличко

Скандальне будівництво на перетині вулиць Тепловозної та Здолбунівської, що на столичних Позняках, відновлять. Озеро Качине на території будмайданчика засиплють піском. Про це заявив міський голова Віталій Кличко, повідомляє "Цензор.Нет".

"Київрада проголосувала за це будівництво житлового комплексу. Все законно. Якщо поруч є величезне озеро, там робиться рекреаційна зона для жителів. Це згідно інвестиційного договору. А це ж озеро Качине - 20 на 30 метрів. Воно стає політичною спекуляцією. Розповідають, що там величезна кількість тварин з Червоної книги. Це не більше, ніж спекуляції", - сказав столичний мер.

Кличко нагадав, що Позняки генпланом міста передбачені як зона будівництва. Зауважив, що у такий спосіб свого часу в столиці зводили великі житлові масиви.

"У 1987 році мій батько отримав квартиру на вулиці Декабристів. Ще Московський міст не був введений. Ці поля, луки і озера засипали піском. Згідно з планом міста, там виріс масив, який сьогодні ми називаємо Харківським. Сьогодні ми теж можемо довго говорити, що нібито на тих озерах засипали рибу. Що там жили пташки", - розповів він.

Читайте також: В Києві черговий будівельний скандал - засипають піском ще одне озеро

Нагадаємо, на перехресті вулиці Здолбунівської та проспекту Григоренка КП "Житлоінвестбуд-УКБ" збирається будувати 6-секційний панельний житловий будинок. 26 грудня 2014 року земельну ділянку передала Київрада. Навесні 2015 року почали засипати озеро Качине піском. Проти цього протестували місцеві жителі. Неодноразово вони та громадські активісти билися із представниками будівельної компанії. Після зустрічі з учасниками конфлікту 21 квітня 2016 року секретар Київради Володимир Прокопів заявив, що скандальне будівництво на перехресті вулиці Здолбунівської та проспекту Григоренка на Позняках зупинили.

Зараз ви читаєте новину «Скандальне будівництво на Позняках відновлять, озеро засиплють - Кличко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути