Ексклюзиви
субота, 16 квітня 2016 08:20

Понад 600 старовинних машин покажуть на фестивалі OldCarLand-2016
5

Автор: Володимир Мукан
 
22-24 квітня у Києві відбудеться найбільший фестиваль ретроавтомобілів в Україні OldCarLand-2016. Його проведуть у Державному музеї авіації, що на вулиці Медова, 1.

"Наш захід вже викликав чималий ажіотаж — зареєструвалося понад 600 учасників", - каже Gazeta.ua Вадим Навроцький, один з організаторів, власник проекту "Кофейбус"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ 5 найцікавіших автомобілів виставки Old Car Land-2015

На фестиваль привезуть старовинні й ексклюзивні машини зі всієї України. Також будуть автомобілі із Білорусі, Польщі, Чехії й інших країн.

"Багато рідкісних моделей представлять автомобільні клуби із Запоріжжя, Львова, Харкова. Крім машин на заході будуть мотоцикли, скутери та автобуси. До речі, на фестиваль приїде ексклюзивний "Ікарус". На такому до 1986 року їздили футболісти столичного клубу "Динамо". Ветерани клубу теж прийдуть. На спеціальній футбольній зоні проведуть автограф-сесію", - розповідає організатор.

Автор: Володимир Мукан
 
Для учасників фестивалю жорстких обмежень немає. Будуть машини, як відреставровані з точністю до оригіналу, так і перероблені. Покажуть практично всі відомі моделі, вироблені у різних країнах.

"Утримання ретроавтомобілів займає чимало часу, коштів та зусиль. Тому, ми залучаємо всіх охочих і майже не відкидаємо учасників за станом автомобіля. Для нас головне — це підтримати всіх зацікавлених", - каже Павло Лозовенко, організатор фестивалю та керівник клубу технічної класики OldCarServise.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ У Києві пройшла найбільша за всю історію виставка ретроавтомобілів

На заході будуть експозиції зі старовинною радіотехнікою і меблями. Проходитимуть змагання на автобусах у номінації кращий водій "Київпастрансу", а також — показові заїзди школи контраварійного водіння "Карбон".

"Ми підтримуємо розвиток спорту й активного способу життя. Тому плануємо провести ряд заходів, які підвищать культуру водіння українців", - говорить Сергій Нікітін, організатор "Ретро скутер клубу".

Автор: Володимир Мукан
 
Під час фестивалю проходитимуть розважальні заходи для дітей - змагання на дитячих педальних машинах і катання на поні. Також можна буде пограти в "Денді", пострибати на скакалках і пограти в класики.

"Щодня відбуватимуться різні заходи. Відкриття пройде о 10 годині у п'ятницю. Після цього відбудеться пробіг ретроавтомобілів вулицями Києва. В суботу відбудуться змагання по автозвуку, в неділю — нагородження учасників у різних номінаціях", - говорить Роман Щипков, голова Комісії ретро руху України.

Із Севастопольської площі до Музею авіації курсуватимуть 3 автобуси. Для відвідувачів на авто організують велику безкоштовну парковку.

Вартість квитка – 80 грн. Для дітей до 12 років, ветеранів і учасників бойових дій вхід безкоштовний.

Зараз ви читаєте новину «Понад 600 старовинних машин покажуть на фестивалі OldCarLand-2016». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути