Ексклюзиви
пʼятниця, 26 грудня 2014 15:41

Паб "Гастророк" у Києві згорів за лічені хвилини
18

Фото: Ельдар Сарахман

Гастрономічний паб "Гастророк" на столичній Воздвиженці згорів сьогодні, у п'ятницю 26 грудня. За лічені хвилини вогонь розповсюдився по всьому приміщенню, а потім піднявся далі, на всі чотири поверхи будинку, кажуть очевидці. Загоряння почалося на кухні пабу. Постраждалих немає.

"Виклик про пожежу надійшов о 12:01. Персонал евакуювали одразу. Ліквідували пожежу о 13:22. У гасінні задіяли п'ятнадцять одиниць рятувальної техніки. Про причини говорити зарано. Коли завершать роботу пожежники і рятувальники, за роботу візьметься міліція. Зайдуть всередину, опитають свідків, тоді й казатимуть, що трапилося. Ми можемо робити тільки припущення. Можливо, загоряння спричинило велике накопичення жиру у витяжках і вентиляції. По вентиляційних шахтах вогонь поширився на верхні поверхи, де знаходяться офіси, та на дах будинку. Вони не постраждали", - розповіла начальник прес-служби Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України Світлана Водолага.

О 13:30 на місці пожежі вже немає вогню, але з вікон досі йде чорний дим. Пожежники гасять його за допомогою брандспойтів. З даху капає, вода тече по вулиці. Швидко замерзає від морозу, і де-не-де утворюється крига.

"У закладі було кілька відвідувачів, але небагато. Якраз скоро мав початися час бізнес-ланчів. Коли почули, що щось неладне, покинули приміщення. Перед тим виключилося світло. Мабуть, спрацювала антипожежна система безпеки. Витяжка гуділа так, наче десь поряд їде метро. Горіти почало на кухні, але не ясно, що саме. Все трапилося дуже швидко. Вже за 25 хвилин у приміщення не можна було зайти, бо воно було все у диму і палало", - говорить бармен закладу, Анатолій. На місці разом із іншими співробітниками допомагає пожежникам виносити із кухні обгорілі речі.

"Згоріла не тільки кухня, а приміщення повністю. Зали, бар. Але втратили не все. Меблі, думаю, пошкодилися від води, розмокли. Кухню можна буде відмити від закопчення. Алкоголь у барі весь вцілів. Їжу треба дістати, розкласти по холодильниках, і буде нормально", - продовжує Анатолій.

Із кухні виносять стоси паперів у папках, обгорілий ноутбук, окуляри, сумки і рюкзаки. Потім витягають ящики зі спиртним, банки, упаковки із мінеральною водою. Все закопчене, але ціле всередині. Пожежник рве упаковку, дістає півторалітрову пляшку мінералки і п'є.

"Добре, що вціліло спиртне і не вибухнуло. У нас, наприклад, пиво у балонах під тиском. Якби взірвалося, рознесло би весь будинок. Все було швидко. Нормально, нормально, а потім — гух!", - каже стажерка закладу, Вікторія.

Всі співробітники стоять на вулиці у змінному взутті — гумових капцях. Зимове лишилося всередині, у роздягальні. Пожежники виносять його мокрим.

При в'їзді на вулицю Воздвиженську, де розташований паб, один із пожежних автомобілів зачепив припаркований позашляховик "Вольво". У машини пошкоджене ліве крило, задні двері, розбиті ліхтарі. Через пожежу та велику кількість пожежної техніки в районі Нижнього валу транспорт на усій вулиці Глибочицькій стоїть у суцільному заторі.

Зараз ви читаєте новину «Паб "Гастророк" у Києві згорів за лічені хвилини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути