субота, 02 травня 2015 16:48

"Обещали 100 гривен, но к "низам" дойдут только 50" - у Києві відбувся марш підтримки Одеси
30

Фото: Ельдар Сарахман

Близько 5 тисяч людей прийшли сьогодні на столичний Хрещатик, де відбувся марш-мітинг. Точного формулювання акція не має. А самі люди не знали яка мета акції. Почали збиратись люди на вулиці Богдана Хмельницького та бульварі Шевченка, а вже звідти великою колоною марш розтягнувся, аж до вулиці Прорізної. Серед людей багато пенсіонерів, переважно жінки та неповнолітні, які не змогли пояснити, чому вони долучились до акції.

"Це акція за свободу слова і через політичні репресії, які зараз відбуваються в Україні, - розповідає організатор акції Олександр Потьомкін. Так само ми таким чином вшановуємо річницю одеської трагедії, винних в якій досі не знайдено і не покарано.

Мітингуючі тримали в руках українські прапори та дерев`яні транспаранти з фото загиблих - В`ячеслава Чорновола, Олега Калашнікова, Валентини Семенюк, Олеся Бузини, а також інших політиків та громадських активістів. На деяких транспарантах суцільний чорний квадрат з силуетом людини і підписом "Убит.ХХ.ХХ.ХХХХ".

Попереду колони організатори несли великий транспарант із написом червоною фарбою "Киев помнит об Одесе. Не забудем не простим". Маршрут мітингу - Хрещатик - вул. Грушевського - Адміністрація президента - Майдан Незалежності. 

Всю дорогу мітингуючі вигукували гасла "Слава Україні. Героям слава", "Жидовские пасти дерут страну на части", "Путін ху@ло" та "Одеса, Киев помнит".

"Этой стране конец, - ділиться враженнями від маршу жінка біля вулиці Городецького. "Были бы идейные, Бог с ними. А эти проплаченные. Что с нашей молодежью, Господи?".

Організатори заявляють, що акцію організували через соцмережі. Але пояснити, чому на мітинг прийшли неповнолітні не змогли.

Всю дорогу колону супроводжували співробітники СБУ. "Всем же известно, 1-2 мая вся нечисть вылазит. Сидели б дома. Как же мне это надоело" - каже один з чоловіків з рацією в руках.

"Я знаю ребят организаторов этого митинга, - розповідає чоловік у клітчастій сорочці та шортах. Сам когда-то занимался митингами. Марш организован на деньги Маркова. Потемкин - это же человек с его партии "Родина". Плохо, что вовлекли несовершеннолетних. Знаю, что пообещали по 100 гривен. Но к "низам" дойдет только "полтинник".

По закінченню акціі, люди ще годину сидять на Майдані Незалежності розділившись на невеликі групи. Через півгодини пенсіонери збираються біля Головпоштамту. Два чоловіки, один з яких із сумкою щось розповідає людям. Ті обступили його щільним кільцем.

Зараз ви читаєте новину «"Обещали 100 гривен, но к "низам" дойдут только 50" - у Києві відбувся марш підтримки Одеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути