Ексклюзиви
вівторок, 31 травня 2016 21:15

Менти старі, як були скажені, такими залишились. А поліція веде себе по-людськи - столичний безхатько

Автор: Gazeta.ua
  Безхатько з Одеси Дмитро Федоров
Безхатько з Одеси Дмитро Федоров

Про подорожчання проїзду в метро, політику й життя столичних безхатьків розповів Gazeta.ua одесит Дмитро Федоров.

"Київ став для мене другим домом. Мої найулюбленіші місця — Михайлівська, Софіївська площі та майдан Незалежності. Нагадують стару Одесу. Лиш не подобається, що тут б'ються через національності. Хто кацап, хто хохол, хто пшек. Це поляк. Раніше такого не було", - сказав безпритульний. Чоловік за фахом електрик. Прийшов у Київ із Одеси 5 років тому.

"Був одружений. Маю двох дітей. Старший син вже зробив мене дідом. Він живе в Ізмаїлі, молодший в Одесі. Я прийшов у Київ пішки. Думав, що покину тут пити. Але не вийшло. Позаторік був на Майдані, виступав проти "Беркуту". Питаю: "Битимеш?" - "Ні. Бити наказу не було". - "Так іди звідси". Всього мені тут вдосталь. Лиш мізків не вистачає. Вчора от вмудрився вдаритись об стінку, - розповів Федоров. Показав розсічену брову й підбите око.

Він ночує в під'їздах будинків у центрі міста.

"Ночую, де прийдеться, в під'їздах. Речі знаходжу. Дещо віддають собачники. Дивуються, чого їхні собаки не чіпають мене. Хто гарячого мені принесе, хто одежу. Добрі люди. П'ю горілку. Купую на лівих точках. У магазині вона коштує в кращому випадку 55 гривень. На точці беру по 30. Вмудряюсь продати купу продуктів — ковбасу, рибу, овочі, фрукти. Мені віддають в супермакеті в центрі. У них система така: сьогодні термін придатності закінчився, списали, винесли. А я забрав. Люди в мене забирають далі", - зізнався він.

Безхатько не задоволений мерством Віталія Кличка та президенством Петра Порошенка.

"Чого мерія на чолі з Кличком зробила метро по 4 гривні? Щоб нормальні люди не могли на ньому їздити. Тепер кричать, що Янукович був вор. Питань немає. Але пачка "Прилук" при ньому коштувала 2.60. При Порошенкові 13 гривень. Ну і хто з них вор?" - зауважив він.

Безхатько схвалює роботу нової поліції.

"Менти старі, як були бешені, так і залишились. А поліція веде себе по-людськи. Якось упав зі сходів, вдарився головою. Добрів до главку поліції. Сів на порозі. Там мене побачили лейтенант і сержант. Спитали, чого розсівся. Пояснив, що встати не можу. Викликали швидку. Лікар, років сорока, мене забрав. Днів із 10 пролікувався", - пригадав Дмитро.

Читайте також: У центрі Полтави в кущах поселилась пара безхатьків

Нагадаємо, у Києві 20 тис. бездомних, кажуть експерти соціальних центрів столиці.

Зараз ви читаєте новину «Менти старі, як були скажені, такими залишились. А поліція веде себе по-людськи - столичний безхатько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути