четвер, 30 жовтня 2014 13:59

Кличко заявив, що люстрував трьох чиновників, а звільнив 50

Кличко заявив, що люстрував трьох чиновників, а звільнив 50
Фото: corruptua.org

Станом на четвер в Київській міськадміністрації три особи підпали під закон "Про очищення влади", а 50 чиновників звільнено за неналежне виконання своїх посадових обов'язків.

Про це на брифінгу заявив міський голова Віталій Кличко.

"Під закон "про люстрацію" потрапило всього три людини. Але, не чекаючи виконання цього закону, близько 50 працівників, які не відповідали ключовим критеріям, були не ефективними, звільнені з міськадміністрації. Ми повинні говорити не про люстрацію, а про ефективність людини на займаній посаді та її моральній якості. Цей процес ми почали з першого дня, щойно прийшли до влади", - заявив Віталій Кличко.

На питання, чи не намагались чиновники протистояти своєму звільненню, мер усміхнувся та зауважив, що "колись про це може бути знятий фільм".

"І просили, і вимагали, і купували, і пропонували різні преференції, і погрожували... Було всяке. Багато людей зацікавлені в тому, щоб корупційні схеми, які ми руйнуємо, залишились. Адже це для когось великий бізнес", - сказав Кличко.

Мер зізнався, що випадки корупції в КМДА ще трапляються, тому попросив киян, щоб вони повідомляли про них.

Нагадаємо, раніше за дорученням мера столиці Віталія Кличка був складений перелік осіб, на яких поширюється заборона перебувати на службі в органах державної влади відповідно до закону про люстрацію. За інформацією з особистих справ і даних про займані коли-небудь посади, було звільнено три людини – два чиновники з мерії та один – з секретаріату Київради.

Зокрема, з КМДА було звільнено начальника управління з питань надзвичайних ситуацій департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Сергія Рюмшина через те, що він очолював Святошинську райдержадміністрацію до 5 лютого 2013 року. Крім того, були звільнені заступник директора Державного архіву столиці Світлана Сидорова, так як на початку 1990-х років вона була секретарем райкому КПУ в Києві.

З тієї ж причини з секретаріату Київради була звільнена заступник начальника управління забезпечення діяльності постійних комісій Київради Світлана Пантелєєва. Решту поки звільнити не можуть. Бо, згідно з порядком, який був затверджений Кабміном, перевірку доходів, витрат, майна проводитимуть низку контролюючих органів, а саме МВС, Мін'юст, Генпрокуратура і СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Кличко заявив, що люстрував трьох чиновників, а звільнив 50». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути