понеділок, 21 листопада 2016 15:37

Кличко доручив головам районів і Департаменту транспорту перевірити нічні парковки

Кличко доручив головам районів і Департаменту транспорту перевірити нічні парковки

Київський міський голова Віталій Кличко доручив головам районів столиці та Департаменту транспортної інфраструктури перевірити усі нічні паркувальні майданчики у Києві та надати інформацію про їх реальну кількість і завантаженість, а також розрахувати, яку суму коштів бюджет міста повинен отримувати від цих парковок.

Про це Кличко заявив під час засідання Антикорупційної ради.

Віталій Кличко залишився незадоволений звітом керівника КП "Київтранспарксервіс" Артема Шамрая і зазначив, що у сфері паркування столиці досі присутня корупційна складова, а місто недоотримує у бюджет значні суми грошей.

"Ми можемо довго заслуховувати звіти, але очевидно, що корупційна складова у сфері паркування у столиці залишається. Тому я даю завдання кожному главі району Києва, Департаменту транспортної інфраструктури перевірити нічні парковки: з'ясувати, скільки реально там паркомісць, скільки автівок паркується і скільки вони реально сплачують коштів. Це не завдання мера перевіряти парковки міста, але мені доведеться особисто контролювати це питання. На наступному засіданні Антикорупційної ради я надам звіт про те, скільки коштів бюджет міста може отримати з кожної парковки. Ця інформація і буде реальним звітом з теми реформування сфери паркування у столиці", – наголосив Віталій Кличко під час засідання.

Після цього, зазначив Кличко, Антикорупційна рада має зробити висновок щодо ефективності 8-місячної роботи Київтранспарксервісу та його керівника.

"У мене були набагато більші очікування, коли ви виграли конкурс та обійняли посаду керівника Київтранспарксервісу. І я незадовільно оцінюю вашу роботу в напрямі вирішення питання з паркуванням. Тому мені особисто доведеться вирішити це питання і відзвітувати на наступному засіданні Антикорупційної ради", – зазначив Кличко, звертаючись до керівника Київтранспарксервісу Шамрая.

Кличко також розповів, що особисто проводив експеримент на центральних вулицях столиці, щоб отримати інформацію про те, чи працюють паркувальники міста за правилами.

"Я був у автомобілі, водій якого сплачував паркувальнику гроші, і паркувальник не видавав чек про сплату. Це був експеримент, і я можу лише уявити, яка кількість коштів осідає у чиїхось кишенях, а бюджет міста недоотримує колосальні суми", – розповів мер Києва.

Під час засідання Кличко також висловив сподівання, що Київ нарешті отримає Антикорупційну програму міста до Всесвітнього дня боротьби з корупцією.

"Нарешті 9 комісій міської ради розглянули та підтримали проект рамкової антикорупційної програми, і я сподіваюся, що місто отримає програму до всесвітнього дня боротьби з корупцією 9 грудня, – зазначив мер. – Однак я не розумію, чому депутатський корпус так довго розглядає та ухвалює рішення щодо затвердження програми, а її проект навіть не внесений на розгляд Київради. Хоча профільна комісія схвалила рішення 3 жовтня. Впевнений, що боротьба з корупцією є першочерговим завданням для кожного з нас", – підсумував Кличко.

Зараз ви читаєте новину «Кличко доручив головам районів і Департаменту транспорту перевірити нічні парковки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути