Ексклюзиви
середа, 23 липня 2014 17:33

Іноземці люблять у Києві поїсти і з'їздити у Чорнобиль - експерт

Іноземці люблять у Києві поїсти і з'їздити у Чорнобиль - експерт
Фото: rivnist.in.ua

Цьогоріч Київ відвідало на 40% менше туристів, ніж минулого року. Про це розказала Марія Наумець з туристичної компанії "Київський супутник", коментуючи щорічний Глобальний рейтинг від MasterCard. За даними рейтингу, Київ посів 20 місце серед найбільш відвідуваних міст в Європі у 2014, та 61 місце серед міст світу.

"Цього року кількість туристів у Києві зменшилася. Якщо на "Євро-2012" до нас приїхало десь 3 мільйони людей, у минулому році – майже вполовину менше, близько 1,8 мільйонів, то цього року їх менше десь на 40% порівняно з 2013. Ясно, із чим це пов'язане. Коли до нас дзвонили і радилися, чи варто брати тур і їхати, ми нерідко змушені були відмовляти, бо не можемо ризикувати. Ми відповідальні за тих, кого запрошуємо і хто до нас їде. На 2015 рік очікуємо підвищення попиту, адже зараз нашою країною, як і столицею, зацікавилося більше людей, тому і туристів буде немало", - каже Марія Наумець.

За її словами, зазвичай, туристів у столиці більшає у період із березня до жовтня. Затримуються у Києві переважно на 3-4 дні.

"В Київ часто приїжджають у рамках туру по Україні: наприклад, Київ-Львів-Одеса, чи Київ-Одеса-Крим, як було раніше. У рамках туру в середньому затримуються тут на 3-4 дні. Якщо їдуть тільки в столицю також десь до 4 днів. Популярні пропозиції на вікенд – тури вихідного дня, 2 ночі та 3 дні. Включають поверхневий огляд Києва, основні туристичні точки", - розповідає Марія Наумець.

"Одна із найдорожчих пропозицій – екскурсія на день до Чорнобиля. Користується попитом у японців та туристів із Західної Європи. Також є екскурсії по київських катакомбах, виїзд на ракетну базу в 300 км від столиці. Є окремі гастрономічні тури, коли туристи задіяні в приготуванні українських страв. Іноземці – падкі до українського колориту, тому їм цікаво ходити на базар, купувати у наших бабусь продукти для приготування української страви, торгуватися з цими бабусями, готувати. Дуже люблять різні фольклорні заходи, концерти, виступи автентичних колективів, етно-парки, де можна подивитися на весь український колорит: "Пирогово", "Мамаєва Слобода" тощо".

Зараз ви читаєте новину «Іноземці люблять у Києві поїсти і з'їздити у Чорнобиль - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути