Ексклюзиви
четвер, 21 серпня 2014 20:54

Екс-голова міськадміністрації розповів, як на комунальних тарифах дурять киян

Екс-голова міськадміністрації розповів, як на комунальних тарифах дурять киян
Володимир Бондаренко Фото: ua.112.ua

Підняття тарифів на електрику, газ та воду - невиправдані. Комуналка мала б подорожчати не більше, ніж на 40 відсотків. Про це на прес-конференції заявив колишній в.о. голови Київміськадміністрації Володимир Бондаренко.

Щодо тарифів на холодну воду експерт заявив, що рахунки, які присилають киянам монополісти, завищені більше, ніж вдвічі.

"В середньому людина споживає в місяць не більше трьох кубів води. Але цього місяця кияни, які не мають лічильника на воду, отримали рахунки, в яких вказано, що вони спожили 12 кубів води. Окрім накрутки по лічильнику завищують сам тариф, включаючи в нього зарплату працівників. "Київводоканал" декларує, що в них працює вісім тисяч осіб, але насправді їх уполовину менше", - зазначив Бондаренко

З його слів, на гарячій воді комунальники "нагрівають руки" недогріваючи її.

"За правилами, вода яка тече з крану, за три хвилини має нагріватись від 55 до 75 градусів. Але не у всіх киян вона така. В такому разі за послугу й платити не потрібно взагалі. Достатньо привести трьох сусідів, які можуть посвідчити відсутність послуг у ЖЕКу та в суді", - радить екс-голова міськадміністрації.

Тарифи за газ теж, на його переконання, завищені.

"Київгаз" вигадав чергову дурницю – завищив вдвічі плату за газ. Придумали, що кияни не маючи гарячої води більше споживають газ, бо гріють на ньому воду. Люди змушені платити абсурдні суми навіть, якщо їх цілий місяць не було вдома. Але газові лічильники не встановлюють. Пояснюючи, що в них програма розписана до 2018 року. Хто хоче раніше – вказують афільовану їм компанію, яка за дві тисячі гривень встановить лічильник. Прекрасний бізнес", - обурився він.

Бондаренко зауважив також, що в тариф за світло "Київенерго" включає кошторис фуршетів та проведених конференцій. За рік ця сума складає 5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Екс-голова міськадміністрації розповів, як на комунальних тарифах дурять киян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути