Ексклюзиви
пʼятниця, 24 лютого 2017 20:50

Де поїсти млинців на Масляну в Києві

Де поїсти млинців на Масляну в Києві

На ці вихідні припадає свято Масляної. Це останні дні перед початком Великого посту. Всі охочі зможуть наїстися від душі млинців і вареників. Взяти участь у забавах.

У неділю, 26 лютого, святкуватимуть в Національному музеї народної архітектури та побуту "Пирогово" з 13.00 до 17.00. Анонсують виступи фольклорних колективів та відтворення давнього обряду Колодія.

Пригоститися можна буде смачними варениками, млинцями та узваром. Кульмінацією свята о 16:00 стане обряд спалення "Кострубатого діда", який уособлює злі сили зими. Вартість вхідного квитка - 40 грн. Передбачені знижки для школярів, студентів та пенсіонерів.

У парку "Феофанія" святкуватимуть 2 дні, 25 та 26 лютого. Народні гуляння тут стартують о 13:00. Розпочне програму концерт під відкритим небом колективу "Берегиня". Обіцяють перетягування каната, бої на мішках і найголовніший атракціон масляної - стовп з подарунками, хороводи і танці навколо багаття, майстер-класи з плетіння віночків та навіть конкурс на кращий вінок або народний костюм.

Для маленьких дітей готують анімаційну програму з казковими героями та спортивні ігри (естафети, городки). Обряд спалювання опудала Масляної пройде в "Феофанії" у неділю о 16:00. Вхід у парк - 20 грн, для школярів і студентів - 5 грн, дітям до семи років і пенсіонерам — безкоштовно.

У парку Шевченка будуть виступи народних колективів. Тут вже проходить Фестиваль млинців, який буде тривати до неділі.

На ВДНГ теж святкуватимуть "Велику Масляну". Організатори пропонують народні гуляння та забави, ярмарок, майстер-класи, вареники і млинці з різноманітною начинкою, кулінарне шоу та виступ козаків.

Ще одне місце - козацьке селище "Мамаєва слобода". Там можна відсвяткувати самобутній козацький Колодій. Початок о 12:00. О 15:00 в суботу та неділю тут розпочнуться змагання "Українські вареники проти російських млинців". Вхід - 50 грн.

Також відгуляти Масляну можна в етно-комплексі "Українське село" в селі Бузова під Києвом. Танці, пісні, ігри та спалення опудада можна побачити з 13.00 до 15.00. Вхід безкоштовний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів дієтичних млинців на Масляну

З 20 лютого 2017 року починається Масляна – тиждень перед Великим постом, що символізує проводи зими та зустріч весни. В останній тиждень перед Великим постом влаштовували народні гуляння, на яких пекли млинці, тому свято називають Масляною. Деякі народознавці стверджують, що це не українське свято, а запозичене у росіян і білорусів. Інші посилаються на давньослов'янські коріння Масниці і зазначають, що вона зародилася за часів Київської Русі.

Зараз ви читаєте новину «Де поїсти млинців на Масляну в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути