четвер, 03 березня 2016 11:29

Бійці Національної Гвардії отримують 7 тисяч гривень на місяць
11

Фото: Наталія Міняйло

З 11 лютого у Києві діють мобільні пункти прийому до Національної Гвардії України. Працюють кожного дня з 11 до 16 у різних районах Києва. Вони знайомлять киян з порядком вступу до лав та умовами служби в Національній гвардії.

- Ви хочете змінити своє життя, - запитує 26-річний Олександр Булига і дає візитку.він рядовий Національної Гвардії. На правій кишені нашитий прапор України, на лівій - ІІІ група, резус позитивний. Візитка - це невеличкий шматочок паперу з номером телефону Національної Гвардії.

- До армії я прийшов два місяці тому. Зрозумів, що на попередній роботі не зможу досягти багато. На "гражданці" працював барменом, потім адміністратором. Отримував 5 тисяч гривень, а треба було ж за щось годувати родину. Зараз як рядовий отримую 7 тисяч. Армія дає чудові можливості для розвитку. Військові можуть здобувати відразу дві освіти - військову та юридичну. Крім того, держава покриває аж 75 % від вартості навчання у юридичному вузі. Я сам є Києва родом, живу разом з родиною. Є хлопці, які не з Києва. Їм надають гуртожиток на Печерську, - розказує Олександр.

До Олександра підходить дівчина у віночку, пропонує випити кави. Дівчину звати Яна, їй 22 роки. В лави Національної Гвардії дівчина вступила півроку тому.

- Мріяла про армію ще дитинства. Моя мама теж військова, працювала на КПП. Часто брала мене на роботу до себе. Ще малою я вирішила, що буду служити. Півроку тому підписала контракт. Зараз живу у гуртожитку разом з товаришкою. Платимо лише за комунальні послуги.

Кожного дня у мобільному пункті Національної Гвардії чергує 6 чоловік - четверо солдатів, серед них - 1 сержант, водій та черговий офіцер.

- Ми розповідаємо про переваги служби на Національній Гвардії. Тут кожен може знайти собі місце. Є багато вакансій і для дівчат. Вони працюють діловодами, зв'язківцями. Є й багато інших вакансій. Я сама потрапила у армію випадково, але зовсім не шкодую про це, - розказує молодший лейтенант Діана.

До Національної Гвардії приймають у віці від 18 до 45 років. Найбільше записується молодь до 25 років. Хоча інколи бувають і старші.

- Мені у цьому році буде уже 40. Ще не дуже старий для армії? - цікавиться Дмитро Рум'янцев, 39 років. Має неголені щоки і дещо втомлений вигляд. Кожні 5 хвилин курить цигарку. - Я служив у Білій Церкві, але у 2005 році мусив піти. Треба було якось родину годувати. Зараз працюю різноробочим, але за армією сумую. Був начальником полігону Хотілося б повернутися. У шафі ще досі висить форма. 3 кілометри бігаю за 13 хвилин.

За словами солдатів, найбільше людей зголошується переважно у центрі - на Майдані, на "Арсенальній". Не було відбою від бажаючих на Залізничному вокзалі. Чимало киян записувалися на Нивках, на Виставковому центрі. На Оболоні менше.

- Вважаємо, що краще їздити по таких спальних районах. Тут є більше людей, які можуть зголоситися на військову службу. У центрі люди багатші і навряд захочуть в армію, - каже 25-річний старший сержант Ярослав Ткачук. Вдягнений в український національний костюм, на голові чорна смушева шапка зі шликом.

За день до мобільного пункту підходить від кількох десятків до кількох сотень чоловік. Працюватимуть такі пункти у Києві до 25 березня 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Бійці Національної Гвардії отримують 7 тисяч гривень на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути