середа, 18 січня 2017 17:30

Три рецепти для видалення плісняви на вікнах

Три рецепти для видалення плісняви на вікнах
Фото: ansva.com

Якщо у вас взимку навколо вікон з'явилася пліснява, це може свідчити про те, що вам неправильно встановили укоси пластикових вікон, а дерев'яні старі рами пора ремонтувати. Однак, коли опори відремонтовані, слід вивести грибок, який виник. У іншому випадку він буде розмножуватись далі.

Поява плісняви - процес тривалий. Вона може з'явитися восени у вологу погоду у невидимих на перший погляд місцях. А потім розмножитися, коли в хаті стає тепло від опалення. Щоб вивести плісняву, передовсім треба висушити поверхню, а потім обробити хімічними речовинами, які вб'ють грибок, - каже менеджер магазину будівельних матеріалів Сергій Вовк.

"Спочатку візьміть будівельну щітку та зніміть верхній шар плісняви. Тоді змийте його розчином хлорки. Розведіть речовину у співвідношенні з водою 5/1. Тоді одягніть гумові рукавиці та респіратор на обличчя, мочіть щітку чи ганчірку в тазику з хлорованою водою і змивайте. Коли висохне - обробіть протигрибковою сумішшю", - говорить Сергій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наконечники на карнизах змінюють під штори

Існує кілька рецептів протигрибкових сумішей, які можна виготовити самостійно. Усі складники продаються в аптеках.

1) 0,2 л оцтової кислоти (70%), 0,2 борної кислоти, 1 литр води;

2) 0,1 л фториду натрію, 0,1 л мідного купоросі, 1 л води;

3) 0,1 л мідного купоросу, 0,1 л побутової хлорки, 1 л води.

"Щіткою мастите стіни, вікна, підвіконня - кругом, де був грибок. Потім провітрюєте приміщення, щоб в хаті було свіже повітря", - каже майстер.

Готову суміш проти плісняви можна придбати у будівельних магазинах. Це можуть бути засоби з мідним купоросом та хлором. Скло вікон бажано не обробляти надто агресивними засобами з великим вмістом борної кислоти.

"Для поверхні скла можна взяти 3% розчин перекису водню або масло чайного дерева або масло насіння грейпфруту. Беруть чайну ложку масла на чашку води і розпилюють", - радить Сергій Вовк.

Зараз ви читаєте новину «Три рецепти для видалення плісняви на вікнах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути