середа, 22 лютого 2017 15:46

Архітектори хочуть відбудувати одне з семи чудес світу - фігуру Колоса Родоського
13

Фото: bryla.pl

Із семи чудес світу донині збереглися лише єгипетські піраміди. Тепер прийшов час відбудувати знищену цінність - фігуру Колоса Родоського, - переконані архітектори та археологи. Розповідає bryla.pl.

Статуя буде 150 м заввишки. Всередині планують розташувати сучасний центр культури.

Скульптуру Колоса Родоського збудували в Греції у 294-282 роках. Її вважали одним із найгарніших об'єктів, зведених людьми. Однак вона була знищена через 100 років під час землетрусу. Зламалася в колінах і лежала біля постаменту. Потім її рознесли по шматках. Точних історичних заміток про те, як саме виглядав пам'ятник, не збереглося. Лише у вигляді легенди, яку передавали шанувальники мистецтва.

Відновити статую вирішила група архітекторів, археологів, економістів та інженерів на чолі з архітектором Арісом Палласом. Він запропонував звести новий об'єкт у 4-5 разів вищий від оригіналу висотою в 150 м. Усередині має бути музей, бібліотека, центр культури, а в них - зібрані античні знахідки, які досі не показували громадськості. Зведення гігантської статуї може привабити величезну кількість туристів, забезпечить місцевих жителів великою кількістю робочих місць і принесе гроші, переконані автори ідеї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 будинків світу, номінованих на архітектурного Оскара у 2017 році

Конструкцію пропонують поділити на 2 модулі - нижній, який містить 3 підпори у формі піраміди, та верхній - легший, зі сталі, компоненти якої поєднані за допомогою автоматики та рухаються. А також можуть змінювати кут у випадку, якщо конструкція хитатиметься.

Статуя має стати символом історичної спадщини й одночасно сучасної Греції. Уся фігура має бути покрита золотими фотоелектричними панелями, які будуть слугувати як накопичувачі електроенергії та зможуть живити електропостачанням об'єкти всередині й освітлення статуї.

Архітектори кажуть, хоч така будова вимагає гігантських грошей, вона окупить себе в майбутньому та поверне вкладене інвесторам.

Зараз ви читаєте новину «Архітектори хочуть відбудувати одне з семи чудес світу - фігуру Колоса Родоського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути