четвер, 23 травня 2013 10:50

Зображення бою півнів виявили турецькі археологи

Автор: Фото: archae.ru
  Зображений на античному барельєфі бій півнів є гербом міста Денізлі
Зображений на античному барельєфі бій півнів є гербом міста Денізлі

Професор Джелал Сімсек і його команда оголосили, що вони знайшли барельєф, який зображає бій між двома півнями - символ муніципалітету Денізлі в Туреччині - під час розкопок у стародавньому місті Лаодикії. Розкопки в цьому районі почалися в 2003 році і продовжуються до нинішнього дня, повідомляє Анатолійське інформаційне агентство.

"Під час розкопок, при зачистці сакральної ділянки ми виявили великий шматок мармуру, на якому був барельєф із зображенням двох півнів-гладіаторів - символу сучасного міста Денізлі", - повідомив доктор Сімсек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археолог заперечив мирний характер мінойської цивілізації

Поруч з одним з півнів зображена пальмова гілка. Це означає, що він виграв дуель. На думку археологів, барельєфу близько 900 років. Також науковцями були виявлені барельєфи з іншими тваринами, такими як леви, свині, дельфіни, риби.

Місто Денізлі подало документи в ЮНЕСКО на включення Лаодикії в Список всесвітньої спадщини. "Лаодикія є єдиним стародавнім містом в Анатолії з чотирма ваннами і двома театрами і найбільшим давнім стадіоном в Анатолії. У ній також була заснована одна з "Семи церков" Анатолії, згадувана в Апокаліпсисі і в посланні апостола Павла", - пояснив доктор Сімсек.

Місто Лаодикія було одним з головних християнських міст свого часу. З послання апостола Павла до Колосян відомо, що засновником християнської церкви в Лаодикії був св. Єпафрас.

Зараз ви читаєте новину «Зображення бою півнів виявили турецькі археологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути