Ексклюзиви
середа, 11 грудня 2019 23:13

Знайшли скелет з дивним головним убором

Знайшли скелет з дивним головним убором
Шапка на дівчині була зроблена з воску. Фото: popmech.ru

В Єгипті археологи знайшли два скелети у головних уборах із воску.

Під час розкопок у стародавньому єгипетському місті Амарна археологи виявили скелет 20-річної дівчини. Її поховали у конусоподібній шапці з воску, повідомляє popmech.ru.

У такій само шапці поховали 15-20-річну людину невстановленої статі, заявила археолог Анна Стівенс з університету Монаша в Мельбурні.

Вчені очікували, що вперше ці головні убори виявлять в могилах представників знаті Стародавнього Єгипту. Деякі вчені стверджували, що конусоподібні головні убори були лише на малюнках і ніколи не існували в реальності.

За допомогою інфрачервоних і рентгенівських апаратів вчені визначили, що конуси порожнисті і зроблені з воску. Деякі дослідники припускають, що головні убори були якоюсь подобою дезодоранту, і містили жир з ароматичними речовинами, які пахли при нагріванні. Але виявлені в Амарні шапочки не містять слідів жиру або духів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будівельники виявили храм, якому понад 2 тис. років

Невідомі ні імена людей, знайдених з конусоподібними шапками на головах, ні їх професії. Незрозуміло, що означають ці головні убори. Можливо, вони пов'язані з вірою у загробне життя.

В Єгипті виявили мумію лева. Мумію знайшли в Саккарі, на південь від Каїра, повідомляє Міністерство старожитностей Єгипта.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли скелет з дивним головним убором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути