Ексклюзиви
пʼятниця, 26 грудня 2014 15:12

Замок, де жив граф Дракула - найвідоміший замок Румунії у вражаючих фотографіях
27

Фото: andy-travelua.livejournal.com

Сьогодні ми пропонуємо вам доторкнутися до таємничої історії замку Бран, в якому, за легендами, жив граф Дракула. Найвідоміший замок Трансільванії розташований у однойменному містечку Бран, що в 30 кілометрах на південь від міста Брашов. Бран лежить в дуже мальовничій місцині в Карпатах на кордоні з Валахією.

У XIX столітті замок став всесвітньо відомим завдяки роману "Дракула" ірландського письменника Брема Стокера. Легенда про вампіра графа Дракула зробила замок найвідомішим туристичним об'єктом Румунії.

Замок Бран був збудований у 1212 році як фортеця на шляху, котрий проходив через ущелину Рукар-Бран у Карпатах. За одними джерелами, замок був збудований на кошти місцевих мешканців, за іншими - на кошти асоціації купців.

Протягом своєї історії замок мав багато господарів. Спочатку він був у володіннях господаря Мірчі Старого, а потім належав Габсбургам. За переказами, тут ночував легендарний воєвода Влад Цепеш-Дракула в періоди своїх походів, а ліс, що оточує замок Бран, був улюбленим місцем полювання Цепеша. За іншою версією, його катували в підвалах замку турецькі вороги. Тому замок Бран і називають замком Дракули.

Зараз ви читаєте новину «Замок, де жив граф Дракула - найвідоміший замок Румунії у вражаючих фотографіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути