понеділок, 20 жовтня 2014 12:04

Випускник Могилянки прочитає лекцію про кримських татар

Випускник Могилянки прочитає лекцію про кримських татар
Мустафа Джемілєв

У середу, 22 жовтня о 18.30 відбудеться третя лекція з серії відкритих лекцій з історії та культури кримських татар "Дитинство депортованих кримських татар в Узбекистані". Доповідач - випускник Києво-Могилянської академії Мартін-Олександр Кислий.

Лекція відбудеться у приміщенні Прес-центру інформаційного агентства "Українські новини", яке розташоване за адресою м. Київ, вул. Експланадна 20, 1 поверх, М "Палац спорту".

Мартін-Олександр Кислий народився і виріс у Криму. Випускник Національного університету "Києво-Могилянська академія", магістр історії. Сфера наукових зацікавлень: повсякденні практики та формування ідентичності кримських татар у депортації.

Нагадаємо, що 18 травня 1944 року почалася депортація кримських татар. Офіційним приводом для цього був "колабораціонізм з німецькими та румунськими військами під час окупації Кримського півострова". Радянський репресивний апарат було використано для виселення усього народу, включно із жінками, дітьми та людьми похилого віку.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Випускник Могилянки прочитає лекцію про кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути