вівторок, 02 серпня 2016 16:30

Вчені з'ясували причину "божественних голосів" у Жанни д'Арк

Вчені з'ясували причину "божественних голосів" у Жанни д'Арк

"Божественні голоси", слухаючись які легендарна Жанна д'Арк відстоювала французькі інтереси, могли бути виявом незвичайної форми епілепсії.

"Якщо відкинути всі релігійні аспекти і сконцентруватися на справжній причині, чому знаменита "Орлеанська діва" чула голоси в голові, то можна виявити, що все це дуже нагадує симптоми ідіопатичної часткової епілепсії з аудиторними рисами", — кажуть Джузеппе д'Орсі з університету Фоджі і Паоло Тинупер з університету Болоньї. Повідомляє Planet Today.

Ця рідкісна форма епілепсії, як зазначають д'Орсі і Тинупер, викликається мутацією генетичної послідовності і супроводжується комплексними порушеннями в роботі мозку. Це призводить до того, що хворий починає чути голоси ніби з потойбічного світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кам'янці-Подільському відтворять 16 замків

"А якщо взяти до уваги той факт, що Жанна д'Aрк мало що бачила в житті, крім різних проявів релігійності, то не дивно, що в її випадку голоси взяли божественний характер", — відзначають дослідники.

Як повідомлялося раніше, 3 серпня о 14:00 відбудеться презентація колекції документів Павла Дорожинського в Центральному державному архіві зарубіжної україніки.

Зараз ви читаєте новину «Вчені з'ясували причину "божественних голосів" у Жанни д'Арк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути