пʼятниця, 03 квітня 2015 15:12

У Туреччині під землею знайшли місто, якому 5 тисяч років
2

Фото: tainy.net

В одному з турецьких міст, розташованих біля підніжжя візантійської фортеці Нісса під час знесення старих будівель, будівельники випадково виявили підземне місто.

Як стало відомо, в 2013 році в Невшехірі на місці будівельних робіт утворилися кілька глибоких провалів. Коли один з будівельників пробрався всередину величезного лазу, то на свій подив, виявив стародавнє місто. Викликані геофізики заявили, що площа старовинного комплексу становить приблизно півмільйона квадратних метрів площею, перепад висот - 100 метрів. Подібні перепади висоти вразили дослідників. За словами експертів, місту більше п'яти тисяч років, тобто воно було засноване ще в бронзовому віці.

National Geographic назвав це місто найбільшою підземною спорудою в світі. Раніше нею вважалося місто Деринкую, що знаходиться у провінції Каппадокія і є одним з найпопулярніших туристичних об'єктів. На думку фахівців, його населення у давнину становило понад двадцять тисяч людей.

Що стосується нової знахідки, то це комплекс, який складається з церков, кухонь, олійниць млинів та вентиляційних люків, які з'єднані між собою кілометрами коридорів і сходами. Нині дослідження міста ускладнюється загрозою руйнування, оскільки воно вирубане в м'якому туфі.

Зараз ви читаєте новину «У Туреччині під землею знайшли місто, якому 5 тисяч років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути